40 dagen zonder alcohol

Vorig jaar wilde ik ook al een poging wagen om geen alcohol te drinken, maar ben ik kansloos afgehaakt. Dit jaar ben ik vastbesloten de eindstreep te halen, namelijk Pasen. Dus nu drink ik sinds 10 februari (Aswoensdag) geen alcohol meer.

Het leek me een goed idee, na al dat feesten een tijdje rustig aan doen met alcohol drinken. Niet dat ik nu zo extreem veel drink, maar ongemerkt dronk ik bijna elke dag toch wel iets. Gezellig uit eten met vriendinnen, een borrel van mijn werk, een feestje van een vriend en zo drink je alweer een paar dagen achter elkaar. Daarnaast wil ik ook kijken of ik het kan volhouden: 5 weken lang niet drinken.

Nu ben ik anderhalve week bezig en blijkt het doordeweeks helemaal niet lastig te zijn. In het weekend valt het af en toe nog tegen. Zo hoor ik wel van mijn vrienden, vaak van de jongens: ‘drink toch mee’ en ‘doe toch niet zo flauw’. Dat vind ik wel vervelend, net alsof ik niet gezellig kan zijn als ik geen alcohol drink. Er is toch wel meer leuk aan mij dan mijn aangeschoten ik. Toch blijft het lastig om me daar niets van aan te trekken en om tegen een groep in te gaan.

Ik pas

Ik heb het ook niet van de daken af geschreeuwd dat ik 40 dagen stop met drinken. Wel heb ik mezelf aangemeld op de website van ikpas. Op deze website kun je aangeven dat je mee doet met deze actie. Daarnaast staan er tips over hoe je moet om gaan met vervelende opmerkingen, maar ook verschillende frisdrank opties die je eens kan proberen. Ik heb al veel aan de tips gehad, zo kun je bijvoorbeeld een lijstje van de voor- en nadelen maken van het drinken van alcohol. Ook als je het moeilijk vindt om nee te zeggen, kun je van tevoren bedenken wat je gaat zeggen. Ik ben ook na gaan denken over de reden waarom alcohol drinken als zo normaal wordt beschouwd.

Doe met me mee!

Op de website van ikpas staat dat je 1 maart nog kunt starten om 30 dagen geen alcohol te drinken. Daarom daag ik je uit om met me mee te doen! Natuurlijk is het best lastig om zomaar te starten, maar als je een duidelijke reden hebt waarom je dit doet helpt dat om de drinkers de mond te snoeren. Misschien vind je het fijn om samen met een vriend of vriendin te stoppen. Ik ben samen met mijn vriend gestopt, zo kunnen we elkaar steunen.

Nu ben ik wel benieuwd: Zou jij het doen, 30 of 40 dagen zonder alcohol? En denk je dat ik het ga volhouden? Laat een reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.