Kom je nog…?

Alles doe ik met mijn smartphone. In de bus verstuur ik mailtjes en tijdens mijn ontbijt Whatsapp ik een vriendin nog even snel over onze afspraak van vanavond. Iedereen is continu online en bereikbaar. Dit maakt het makkelijk om alles met mijn telefoon te doen.

Omdat ik binnenkort jarig ben heb ik mijn vrienden via een Facebook evenement uitgenodigd voor mijn verjaardag. Superhandig, iedereen zit toch altijd op z’n telefoon. De eerste aanmeldingen verschenen al kort nadat ik de uitnodiging verstuurd had. Mooi, dacht ik. Facebook lijkt een handig middel voor het bereiken van mijn vrienden. Dit bleek niet te kloppen, want na één maand hadden 6 vrienden nog geen enkele reactie gegeven. En dit waren toch wel echt zes goede vrienden. Hoe kan het dat ze niet reageren? Hebben ze het niet gezien? Of misschien willen ze niet komen…

Ik trok de stoute schoenen aan vroeg of ze naar mijn feestje kwamen. Stuk voor stuk zeiden ze dat ze geen uitnodiging hadden ontvangen. Hoe kan dat? Ik vroeg of ze op Facebook wilden kijken. En ja hoor, mijn uitnodiging stond er gewoon tussen. Ze hadden het gewoon niet ‘gezien’, maar wilden welgraag komen. Tot zo ver de handigheid van altijd online zijn.

Elke dag ontvang je zoveel berichten dat er ook dingen zijn die je vergeet. Op Whatsapp alleen al ontvangen we gemiddeld 150 berichtjes per dag. Daarnaast gebruiken veel mensen ook Instagram, Snapchat en Facebook. Er komt zoveel informatie binnen via de telefoon dat ons brein wel moet filteren. Alles onthouden kan niet, dus je brein probeert de belangrijkste dingen te onthouden. Helaas gaat dat soms mis, waardoor je in die grote stroom informatie een belangrijk bericht vergeet. Wil je zeker weten dat je bericht gelezen wordt, dan kan je beter iemand bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.