Jay zegt WKD: breezersletjes 2.0

Een aantal jaar geleden had iedereen het erover: Breezersletjes. Het hele land was in rep en roer. Een paar jaar later heeft niemand het er meer over, maar er is nog geen spat veranderd!

De verhalen zijn natuurlijk bij iedereen bekend: jongens die meiden een Breezer aanbieden in ruil voor wat aandacht en in de meeste gevallen komt er zelfs meer van dan alleen het onschuldige zoenen in het hoekje van de dansvloer.
Natuurlijk is er niets mis met een avond lekker los gaan, waarna je met je pas geworven vriend/vriendin een heel gezellige nacht gaat hebben. Dat moet natuurlijk ook kunnen, maar hoe makkelijk het nu gaat is iets wat wel gaat opvallen.
Waren het een aantal jaar geleden nog de Breezers waarmee de heren hun opwachting maakten, tegenwoordig zijn het de WKD’tjes die de dienst uitmaken. En daar ligt het gevaar. Net zo’n opvallende kleur, maar des te gevaarlijker, aangezien het wegdrinkt als ranja (met toch een flinke scheut alcohol).
Een gozer van een jaar of 18 komt rechtstreeks van de bar afgelopen met 3 WKD’s in zijn hand.
Hij loopt op een groepje meiden van een jaar of 16 af en stelt zich voor. Geeft aan 1 van de dames een flesje en direct nadat ze de slok heeft genomen pakt hij het flesje weer weg. De aandacht naar de jongen toe staat vast! Het spelletje gaat zo nog even door en ik draai even weg omdat een vriend wat vraagt. Je draait terug en de jongen en het meisje die net nog een soort kat-en-muisspelletje aan het spelen waren staan nu al uitgebreid speeksel uit te wisselen. De buit is binnen en de jongen heeft zijn doel bereikt!
Wat misschien wel 1 van de grootste dingen is die je je moet afvragen, is of het werkelijk de meiden zijn die tegenwoordig zo makkelijk zijn, want dat is altijd wat je hoort. Of zijn het juist de jongens die misbruik maken van het feit dat de licht-dronken meiden graag aandacht willen hebben? Het mes snijdt in dit geval aan 2 kanten. Het gedrag van de jongens en de aanname van de meiden is in dit geval een dodelijke combinatie. Hoeveel voorlichtingstijd over deze kwestie je er ook in gaat stoppen, ik denk dat het niet gaat veranderen. Tenzij er bij 1 van de groepen een besef komt van ’fout’ en dat een kettingreactie wordt veroorzaakt.
Nou wil ik niet de grote broer uit gaan hangen, maar ik denk serieus dat een betere wereld begint bij jezelf. Als jullie meiden nou eens een beetje helder gingen nadenken over elke jongen die jullie flink wat aandacht geven. Gaat het ze dan wel om jou als persoon of gewoon om de one-night-stand van deze avond? Moet een jongen niet iets meer in zijn mars hebben dan een simpele versiertruc?
Jongens, denken jullie nou ook eens na. Het is wel snel scoren zo, want die meiden doen toch wel alles wat je ze vraagt als ze flink dronken zijn. Wil je wel het gezeik achteraf hebben en de reputatie dat je als player bekend staat en meiden het bed in lult met drank? Waarom niet gewoon een meid waar je iets meer moeite voor moet doen, maar waar je veel langer wat aan hebt en ook veel meer lol mee kunt beleven?
Foto: redeye^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.