Sanne in Utah: part I

Hee allemaal,

Een berichtje helemaal vanuit Amerika! Ik, Sanne de Kleijn, doe namelijk een jaar High School en schrijf daarover iedere maand een column! Ik ben 4 augustus vertrokken met een groep andere uitwisselingsstudenten naar New York, waar we een week verbleven als oriëntatie. En nu ben ik, alleen, aangekomen in St. George, Utah. Ik woon hier voor een schooljaar in een gastgezin met 2 kinderen. Een meisje van mijn leeftijd, 16, en een jongen van 19. Ik ga hier iedere dag naar school en schrijf over alle dingen die ik meemaak. Zo heb ik net mijn eerste schoolweek gehad en afgelopen vrijdag de eerste echte American Football wedstrijd gezien! Ik zal mijzelf eerst introduceren zodat jullie mij wat beter leren kennen.

Ik ben dus Sanne, bijna 16 jaar oud. Ik heb al eerder stukken geschreven voor Jongin (misschien kennen jullie mij nog wel, ik heb hier een week mijn maatschappelijke stage gelopen en daarbij het thema over de camping geschreven). Dansen, zingen en tekenen zijn mijn grootste hobby’s en dat doe ik dan ook heel veel. Het vakkenpakket dat ik heb gekozen voor komend schooljaar bestaat uit veel creatieve vakken zoals kunst, koken en fotografie. School gaat mij vrij gemakkelijk af hier in Amerika, omdat het niveau vrij laag is, en ik zal de meeste tijd dan ook besteden aan het opsnuiven van de Amerikaanse cultuur en het vloeiend leren spreken van de Engelse taal.

Het meeste dat ik zal schrijven gaat dus over mijn ervaringen met de taal, cultuur en omgeving, en natuurlijk over wat ik hier allemaal doe. Ook hou ik iedere week zelf een blog bij, www.sanneinutah.waarbenjij.nu. Hier zullen veel meer details te lezen zijn over mijn reis, dus don’t be afraid om daar eens een kijkje te nemen! Ik plaats daar iedere zondag een nieuw reisverslag met een link naar de foto’s op mijn Facebook-pagina.

Ik hoop dat jullie mij nu wat beter hebben leren kennen, en het leuk vinden om mijn columns te lezen. Ik schrijf ze in ieder geval met plezier!

Heel veel liefs en zonnige groetjes vanuit de USA,

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.