Je ouders slaan is niet stoer!

Dit is natuurlijk absoluut niet normaal en al helemaal niet naar je ouders toe. Ik heb ook vaak ruzie gehad met mijn ouders in de pubertijd. Het voelt alsof ze je niet begrijpen en je voelt je machteloos, waardoor je opgekropte gevoelens krijgt. Nu besef ik dat je ouders het beste met je voor hebben en er alles aan doen om jou zo goed mogelijk groot te brengen. Je ouders verdienen het niet om zo respectloos behandeld te worden.

Begrijp me niet verkeerd, maar de cijfers liegen er niet om. Vorig jaar zijn er maar liefst 9500 meldingen bij de politie ingediend en 2000 meldingen bij Steunpunt Huiselijk Geweld. Waarschijnlijk is het aantal nog veel hoger, maar veel ouders melden de mishandeling niet. Het zijn voornamelijk jongens die hier last van hebben en het begint zodra zij in de pubertijd komen. De agressie wordt vooral gericht op hun alleenstaande moeder. Veel van deze jongens hebben psychische problemen, maar dat is toch geen reden om dit op je ouders af te reageren?!

Heb je ook wel eens last van opgekropte gevoelens of ben je agressief? Ga hier mee aan de slag! Praat er over met je ouders, want zij weten vaak niet wat jou dwars zit. Heb je het gevoel dat je niet terecht kan bij je ouders? Dan zijn er ook genoeg instanties die jouw problemen serieus nemen, zoals de Kinder -en Jongerentelefoon en een professional van jouw gemeente. Het kan ook helpen om een leuke sport te gaan beoefenen, dit is een goede uitlaatklep!

Foto: Flickr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.