Kan jij nog zonder je smartphone?

Pff.. Ik werd wakker en zag dat mijn smartphone niet meer werkte. Heel mijn wereld stortte op dat moment in. Wat moet ik nu? Ik kan niet meer bellen, whatsappen, muziek luisteren, spelletjes spelen, foto’s delen, twitteren, facebooken etc. etc. Ik kan letterlijk niets meer. Zelfs het nieuws kon ik niet meer lezen en mijn bankrekening controleren of ik voldoende geld heb.

Daar sta ik dan op het station zonder een smartphone. Geen melding en geen geluid. Je kent het wel, om de vijf minuten op je telefoon kijken of er een nieuw berichtje is. Dat kon nu niet. Het was net een soort vriend die ik mis. En dan heb ik het over mijn allerbeste vriend.

Het lijkt alsof ik was verbonden aan m’n mobiele telefoon. Ik gebruikte het bijna overal: thuis, op school, op werk of om het eventjes gek te zeggen: op de wc, in bed en ga zo maar verder.

Zo zie je maar dat we in een tijd leven waar niemand meer zonder z’n mobiele telefoon kan. Ik verwacht dat er binnen een paar jaar verslavingsklinieken geopend worden voor het afkicken van je smartphone.

Ben jij ook verslaafd aan je mobiele telefoon? Hoe zie jij je leven zonder smartphone?

Foto: Smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.