Liefde kent geen grenzen

Uhm..eten we nu met z’n allen uit één schaal? Op de tafel is een grote schaal met kip neergezet en er komt iemand langs met een schaaltje water om de handen te wassen. Zodra iedereen z’n handen gewassen heeft, halen we met een stuk brood het vlees van de kip af. Oke, dacht ik, we gebruiken dus geen bestek. Dat is mooi, want netjes eten met bestek is toch al niet mijn ding. Toch is het wennen om een stuk vlees te pakken met brood, maar als je eenmaal de handigheid hebt, is het alleen nog maar genieten van het lekkere eten en de gezelligheid.

Heb jij ook een relatie met iemand van een andere afkomst? Dan heb je misschien het zelfde meegemaakt als ik. Vaak heeft iemand andere gewoontes en tradities, die helemaal nieuw voor je zijn. Dit heeft te maken met de cultuur waar je mee opgegroeid bent. Het mooie van die cultuurverschillen is dat je enorm veel van elkaar kunt leren. Denk maar eens aan al dat lekkere eten, als je tenminste net zoveel van eten houd als ik. Of het leren van de taal, dit is leerzaam maar ook hartstikke grappig.

Soms kan het ook lastig zijn, omdat je allebei andere gewoontes hebt. Ook komt het voor dat ouders het niet eens zijn met de relatie en dat geeft moeilijkheden. Maar als jullie echt gek op elkaar zijn overwint jullie liefde alles.

Wat vind jij het leukste aan jullie relatie? Loop jij ook wel eens tegen lastige cultuurverschillen aan?

Foto: Flickr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.