Kerstsferen in A’dam

De plannen voor ons tripje begonnen op het moment dat we van JongIn kaartjes kregen voor de Amsterdam Dungeon. Maaike en ik besloten om op 21 december te gaan Dit bleek achteraf geen slimme keuze, omdat we de korte dag in de regen en kou mochten doorbrengen.

We vertrokken die dag vroeg, want hoe meer tijd in Amsterdam hoe meer we van deze korte dag konden genieten. Ik stapte in de trein met de hoop op een mooie dag. Dit werd echter al snel verstoord toen bleek dat de trein van Maaike vertraging had. Ik had, namelijk geen zin om weer een uur op de volgende trein te wachten. Gelukkig kwam haar trein op het laatste moment aanzetten en na het trekken van een sprintje konden we nog net onze trein halen.

Toen we eenmaal in Amsterdam aan kwamen wachtte ons een nieuwe teleurstelling, regen. Dit kon onze vooruitzichten om er een leuk dagje van te maken echter niet drukken. We gingen dus met goede zin op weg naar de Dungeon. Op weg daar naar toe kwamen we allerlei verassingen tegen, zo was er een enorm scala aan houten hutjes waar van alles gekocht kon worden van kerstprul tot de lekkerste hapjes.

Zo kwamen de provinciaaltjes na een paar keer verdwaald te zijn doorweekt aan bij de Amsterdam Dungeon. We waren beide toch een beetje bang , maar vooral Maaike liet dit merken. Maar haar ervaringen kan ze beter zelf vertellen, deze staan beschreven in deze link.

Met de schrik vrijgekomen begonnen we aan ons nieuwe doel; het zoeken van een eettentje. hele tijd staakten wij onze zoektocht naar Bagels and Beans en gingen we maar op zoek naar een ander cafeetje. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Dante. Een mooi cafeetje waar we lekker hebben gegeten. Helaas zorgde onze trek er voor dat we weinig geduld hadden. En toen we ook nog eens meer dan een half uur moesten wachten met een slechte service waren we dan ook niet zo blij. Daarnaast bleken de prijzen het dubbele van wat je in Nijmegen voor een broodje betaalt. Dit zorgde ervoor dat de mensen van Dante niet op een fooi hoefde te rekenen.

Toen we met een volle buik weer buiten stonden stopte het voor het eerst die dag met regenen en konden we gerust gaan shoppen. We konden hierbij de grote ketens niet missen, maar de kleine winkeltjes bleven toch mijn favoriet. De sfeer in deze winkeltjes en de dingetjes die je hier vindt zijn, namelijk uniek. Hier ontdekten we vervolgens ook onze gezamenlijke passie voor dit soort spulletjes.

Daarna begon ik toch weer trek te kijken dus toen zijn we wat gaan drinken bij Kwekkeboom. Ze hadden hier allerlei leuke kerstcakejes, dit zorgde ervoor dat het moeilijk was om niets te kopen. Helaas was het erg druk dus we konden er niet erg lang blijven zitten. Hierna zijn we dan ook maar weer een paar leuke winkeltjes gaan bezoeken waar ik een veel te kitscherige olifant voor mijn moeder had gekocht als herinnering aan het tripje.

Als laatste hebben we toen wat gegeten bij de lokale falafelkraam. Het eten was heerlijk en de prijs was betaalbaar. Vervolgens wilden we eigenlijk het Amsterdam Light festival nog bezoeken, maar een nieuwe –hevigere- regenbui belette ons hiertoe. We kwamen uiteindelijk doorweekt uit op het station, maar we konden wel zeggen dat ondanks het slechte weer we een heerlijk dagje A’dam hadden gehad.

Filmpje in kerstsferen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.