Know the signs

Het filmpje speelt zich af in een Amerikaanse high school. Evan zit in de bieb en verveelt zich. Hij schrijft in het hout van de tafel: “I am bored”. Later zit hij weer op dezelfde plek. Met een sierlijk meisjeshandschrift staat erbij: “Hi bored, nice to meet you.” Een echte lovestory zou je denken, toch? Hou je niet van spoilers? Kijk dan eerst het filmpje.

Zag jij alleen de verliefdheid van Evan en het meisje? Of had je door dat er iets anders speelde? Je kunt de signalen vaak zien, als je maar weet waar je naar moet kijken: interesse voor wapens, agressieve reacties, gepest worden en gewelddadige gebaren. En 80 procent van alle mensen die een schietpartij hebben gepleegd, heeft er al eens met iemand over gepraat.

Het filmpje “Know the Signs” is gemaakt door Sandy Hook Promise, een stichting die is opgezet vlak na de schietpartij in 2012 op de basisschool Sandy Hook in Amerika. Twintig kinderen en zeven leraren kwamen daarbij om het leven.

In Nederland komen schietpartijen gelukkig niet zo vaak voor. Wapenbezit is hier dan ook verboden. Een wapenverbod in de VS zou misschien een goede oplossing zijn, maar dat zal nog wel even duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.