Weg met dat woord!

….het woord ‘Diervriendelijk vlees’. Maar liefst 32% van de stemmers wil dat woord echt nooit meer horen. Deze term wordt in de media gebruikt wanneer ze vlees met het Beter Leven Keurmerk bedoelen. Mensen vinden dit woord vervelend, omdat ze vinden dat diervriendelijk vlees niet bestaat. Een dier doden is per definitie niet diervriendelijk.

Naast vervelende woorden mag er ook op taalfouten worden gestemd. Tweede plaats in deze verkiezing was voor hun hebben. Dit moet natuurlijk zij hebben zijn. Deze veelgemaakte fout willen mensen echt niet meer horen. De stemmers hopen ook dat dit nooit goed Nederlands wordt. Er wordt vaker op taalfouten gestemd. Zo irriteerden mensen zich vorig jaar aan de taalfout me fiets in plaats van mijn fiets.

Illustrator: Frank Lamsbergen

De rest van de top 10 kreeg veel minder stemmen dan de nummer 1 en 2. Op nummer 10 stond bijvoorbeeld het woord leuk met slechts 2% van de stemmen.

De volledige top 10 vind je hier.

Het meest vervelende woord vind ik ‘kindjes’. Hier ergerde ik me echt aan bij de colleges over opvoeding en ontwikkeling waar dit woord vaak werd gezegd.

Heb jij ook zo’n woord, dat je echt nooit meer wil horen?

Foto meisje: Nathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.