Koken met Kerst

De afgelopen jaren heb ik al veel verschillende kerstmenu’s gegeten en gemaakt: van gourmetten tot een 9-gangen diner. En natuurlijk elk jaar de stoofpeertjes en de pudding gemaakt door oma. Maar de rest van het menu ziet er toch elke keer weer anders uit. Dan moet je elke keer weer wat nieuws bedenken, dus waar haal je je inspiratie vandaan?

Wat ik bijvoorbeeld leuk vind is om naar 24Kitchen te kijken. In de decembermaand komen daar hele leuke recepten voorbij voor de feestdagen. Zo hebben wij vorig jaar een ovenschotel met rode kool gemaakt, die in het programma van Rudolph zat. Maar ook de Allerhande of de Boodschappen zijn heel handig om inspiratie voor het kerstmenu te vinden. Zo ga ik dit jaar de Baked Alaska bombe maken uit de Allerhande. Dit is een ijstaart, die in de oven moet. Ben benieuwd of dit gaat lukken?!

Mocht je nu als jongen denken, ik vind het best leuk om te koken met Kerst, maar die taart hoef ik niet te bakken. Ga dan barbecueën. Tegenwoordig is barbecueën in de winter echt niet gek meer. Dus ook met Kerst is dit leuk als je een keer iets anders wil proberen. En ook roken op je barbecue is iets om een keer te proberen. Gerookte kalkoen of kip bijvoorbeeld, maar ook zalm kun je goed roken.

Genoeg inspiratie dus om met Kerst lekker te eten. Iedereen hele fijne feestdagen en smakelijk eten!

Foto baked alaska: Isabelle Hurbain-Palatin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.