Kom de deur uit!

Als je jong bent verandert er veel in je leven in korte tijd. Eenzaamheid kan je overkomen als al die veranderingen je even te veel worden. Ook jongeren die veel vrienden hebben kunnen zich wel eens eenzaam voelen. Het gevoel dat je alleen bent, bij niemand echt terecht kunt of dat je leeg bent van binnen…zo voelt eenzaamheid. Maar wees gerust, je bent niet alleen: 1 op de 3 jongeren is wel eens eenzaam.

Van 26 september t/m 5 oktober is het de Week van de Eenzaamheid, met het thema ‘Kom de deur uit’. Hoewel eenzame mensen het soms moeilijk vinden om de deur uit te gaan, kunnen zij buitenshuis juist andere mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Ben je zelf eenzaam doordat je weinig (echte) vrienden hebt? Meld je dan eens aan voor een groepsactiviteit of ga kijken bij een sportclub of vereniging. Hoewel je misschien niemand kent om mee weg te gaan of niemand durft te vragen, zul je zien dat het achteraf hartstikke meevalt! Je moet alleen zelf de eerste stap zetten.

Eenzaamheid heeft bij iedereen een andere oorzaak. Daarom is er niet één oplossing voor alle mensen die zich eenzaam voelen. Zoek uit waar je behoefte aan hebt, waarom je je eenzaam voelt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je weer goed in je vel zit. Ook als je zelf niet eenzaam bent kun je iets leuks doen met iemand die zich misschien wél alleen voelt en behoefte heeft aan sociaal contact. Er is genoeg te doen! Kijk een rond en vind je tips en advies over hoe je iemand kan helpen die zich eenzaam voelt.

Foto: Ktoine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.