‘Lekker en creatief eten voor weinig geld? Natuurlijk kan dat!’

Na wekenlange whatsapp gesprekken en uren in de keuken gestaan te hebben, was het dan eindelijk zover, onze zelfgemaakte zondagse vriendinnen high-tea! De opdracht was dat iedereen twee kleine gerechten ging maken, het liefst een koud en een warm gerecht. De tafel stond bomvol met lekkere dingen, net een professionele high-tea. Van chocolade brownies met gebakken noten, tot yoghurt- frambozentaart en zalmwraps. Nadat iedereen zijn plekje op de bank had veroverd met een kop thee in de hand en een lekkere zwijmel meidenfilm op de achtergrond was de middag al snel compleet. Tonnetje rond naar huis was de doelstelling van de middag.. en dat is zeker gelukt.

Je hebt weleens van die dagen dat je met je vriendinnen hebt afgesproken om wat leuks te doen, maar niemand heeft een goed idee. Ik denk dat iedereen dit wel herkent. Vaak eindig je in een restaurant of op het terras. Ergens een hapje eten of drinken is natuurlijk altijd goed, maar dit kost weer geld. Als arme student is dit geld er niet altijd. En omdat mijn high-tea middag zo’n succes was, ben ik op zoek gegaan naar meer van zulke dingen en deze deel ik natuurlijk graag met jullie.

Het kost je wel wat voorbereidingstijd, maar een eigengemaakte high-tea is erg gezellig en niet duur. Je kunt van de high-tea natuurlijk ook een tapasmiddag maken. Hetzelfde concept, maar dan met tapasgerechten. Een glaasje sangria zorgt natuurlijk voor het ultieme Spaanse gevoel. Nog geen 18? Er zijn genoeg andere lekkere drankjes zonder alcohol. Voor wat tapasinspiratie check dan snel deze site: http://www.leukerecepten.nl/tapas-recepten.

Daarnaast zijn er nog genoeg andere dingen te doen:

  • Zorg voor een gevulde picknickmand, een kleedje en zoek de natuur op!
  • Zoek een moeilijk, maar lekker recept op en ga de uitdaging in de keuken aan met je vriendinnen/vrienden.
  • Steek de vuurkorf aan en ga marshmallows of broodjes bakken boven het vuur.
  • Wat ook erg leuk is, is je eigen pizzaatjes maken met behulp van een pizzarette. Dit apparaat kost wel wat geld, maar als je het deelt met een paar vriendinnen moet het meevallen. Je kunt je pizza vullen met alles wat jij lekker vindt.

Dit is ook leuk om te doen met je familie natuurlijk!

Ik zeg, smullen maar! Alvast veel plezier en eet smakelijk. Laat me weten wat het geworden is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.