Tattoo’s en Piercings

De laatste tijd zit ik erg te overwegen om een tattoo te nemen of nóg een piercing te zetten. Een kleine tattoo vind ik heel mooi en vooral als er een betekenis achter zit. Ik twijfel sinds mijn 13de of ik een tattoo wil.

Voor mijn 14de verjaardag kreeg ik een navelpiercing. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik mijn moeder toen zo ver heb gekregen:-).

Een piercing kan je er altijd uithalen, maar toch zal je een litteken blijven zien. Daarom is het handig om geen piercing in je gezicht te nemen, tenzij je dat echt heel leuk vindt natuurlijk! Ik heb dit jaar nog een piercing laten zetten, een helix, links boven in mijn oor.

Een tattoo is wel iets waar mijn moeder enorm op tegen is.

Zelf probeer de negatieve en positieve kanten naast elkaar te zetten om zo mijn beslissing te maken. Toch lijken de negatieve kanten op dit moment meer hangen, zoals het feit dat een tattoo voor altijd is!

Maar dat is nou eenmaal het punt van een tattoo, toch? Doordat het voor altijd is, wil ik er toch nog een tijdje mee wachten totdat ik er 100% achter sta. Een tattoo valt weg te laseren, maar dan wordt het alleen maar een lelijk vervaagd iets.

Tattoo’s en piercings kunnen ook ziektes veroorzaken. Voor mij is dat ook nog een reden om het niet te doen. Nou ontsteekt een piercing sneller, maar geneest dit wel beter dan een tattoo.

Ik heb nu nog zoveel twijfels dat ik het nemen van een tattoo nog eventjes uitstel. Ik ben wel erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.