Lentegevoel

Vorig jaar om deze tijd zou het me niets verbazen als er nog sneeuw had gelegen. De kalender was totaal ontregeld vorig jaar. Hopelijk gebeurd dat dit jaar weer, alleen dan in de positieve manier.

Dus, de lente komt er weer aan. Het grote probleem blijft: hoe vul ik mijn kleding kast weer aan? Ik keek van de week eens even goed en besefte dat al mijn leuke kleren veel te warm zijn. Flink shoppen dus! Colour blokking komt weer terug. De één voelt zich hierin een pipo, de ander is weer helemaal in zijn element.

Een ander probleem: nieuwe bloempjes, nieuwe diertjes. Allemaal heel leuk een aardig, maar het zorgt toch voor een hoop opschudding. Boeren die tot diep in de nacht kalveren hun nieuwe wereld laten zien, kikkers die luidruchtig om aandacht te lopen blèren en alle ontsnapte huisdieren die ook zijn opgejaagd door het lentegevoel. De bloempjes zorgen dan voor wat minder opschudding, want die kunnen hoogstens vertrapt worden door een paar spelende kinderen.

Het laatste probleem: wat als dit nou onze zomer is? Wat als de ‘echte’ zomer nou net zo triest wordt als de zomer van vorig jaar? Dat zou wel heel erg zijn. Dikke grijze regen, koude handen en voeten en de hele tijd bewolking. Geen vrolijk gezoen van wespen, gehuil van kinderen die zojuist door die wespen gestoken zijn en zoete geuren van bloemen. Geen frisse salades buiten op het terrasje eten, een calorie rijke barbecue en tot slot heerlijke zoete aardbeien. Dat zou toch eens jammer zijn.

Dus, als je dan toch de drang voelt om dat frisse lentegevoel te herinneren en de grijze winter te vergeten dan is deze blog een uitgelezen kans. Maar laten we daar maar niet op hopen…

Foto: FreeFoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.