Loop voor hoop

Een evenement waar er 24 uur lang gelopen wordt voor het kwf om hiermee geld in te zamelen. Toen mijn moeder een paar maanden geleden met dit idee kwam kon ik niet anders reageren dan “Natuurlijk, we gaan ervoor!”

Samen met mijn tweelingzusje heb ik een team van vrienden opgezet die 24 uur lang liepen. Om de zoveel uur werd er afgewisseld want anders hou je het natuurlijk nooit vol! Toen ik het aan mijn vrienden vroeg reageerde iedereen enthousiast en wilde zij zoveel mogelijk geld inleveren voor het kwf. Ik doe zelf ook graag iets voor goede doelen, maar aan de Loop voor Hoop mee doen voelde voor mij toch nog iets specialer.

Een half jaar geleden kreeg mijn opa kanker. Na een aantal behandelingen is de kanker verwijdert en is hij gelukkig weer super gezond. Ik weet nu hoe het voelt als iemand in je omgeving kanker heeft. Ik voelde me angstig en verdrietig en ik was bang om iemand die mij dierbaar was te gaan verliezen. Daarom vind ik het extra belangrijk om hier zoveel mogelijk geld voor in te zamelen. Zodat mensen met kanker goed behandelt kunnen worden en er meer onderzoeken naar gedaan kunnen worden.

De dag van de loop was het super lekker weer en de sfeer zat er al goed in. De loop werd bij mij in Leidschendam gehouden in een park. Overal stonde kraampjes waar je eten, drinken en tweedehands spullen kon kopen. Alles wat werd verkocht ging naar het kwf. Die hele zaterdag nacht heb ik met vrienden de avond gevuld en gelopen.

Op het hele pad stonden kaarsjes en liepen mensen met fakkels. Ik kreeg even een kippenvel momentje. Al die mensen, stil, in het donker, ik moest denken aan mijn opa die deze rotziekte heeft overleefd. Ik realiseerde mij op dat moment dat er genoeg mensen mee liepen waarvan wel iemand was overleden aan de ziekte..

Wat ik na dit weekend heb gezien is dat er zoveel goeie mensen zijn die hun steentje bij willen dragen aan zo’n groot evenement voor het kwf. Net zoals mijn vrienden. Die bereid waren om hun feestjes en andere afspraken af te zeggen zodat ze samen met mij die dag konden lopen voor het kwf. Dat geeft mij zo’n goed gevoel! Die nacht heb ik speciaal voor mijn opa gelopen en hij is erg trots op me.

Bij elkaar is er die dag 43.000 euro opgehaald en ik ben blij dat ik hiermee mijn steentje heb kunnen bijgedragen!

Geven jullie al aan goede doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.