Meditatie en te dure producten

Ik had me opgegeven voor een Spa & Welness homeparty bij een vriendinnetje thuis. Ooit leek het me een super leuk idee. Eenmaal het eten op en genesteld op de bank had ik echt geen zin meer. Toch moed verzameld en van de bank afgegaan. Een Spa & Welness party: wat moest ik me er bij voorstellen?

De consulente neemt unieke producten mee die zorgen voor jouw eigen geluksmomentjes, wegdroommomentjes en je zomergevoel. Het wordt dus een feestje met aandacht voor jou en je vriendinnen.’ Deze tekst komt van de uitnodiging en je snapt wel, mijn nieuwsgierigheid werd snel gewekt.

Een welkomstdrankje om de avond te beginnen, altijd leuk! Helaas met alcohol terwijl ik nog auto moest rijden. Net als mijn vriendinnen trouwens. Zucht. Daarna moest iedereen zijn ogen dicht doen en klonk er rustige en ontspannende muziek uit de speakers. De consulente las vervolgens een A4 voor met een zweverig verhaal. Het idee erachter was leuk; even tot jezelf komen en de sfeer proeven van Spa & Wellness. Jammer genoeg ratelde ze het verhaal achter elkaar door waardoor niemand echt in het verhaal kwam. Ogen bleven open en het gegiechel ging steeds harder.

Vol goede moed natuurlijk ging ik de rest van de avond tegemoet. Eerst een interactieve productpresentatie, waarbij alle producten gevoeld en geroken mochten worden. Ondertussen werd de prijslijst onder onze neus gedrukt. Het was gelijk stil in de kamer: wat een hoge bedragen vroegen ze voor de producten, niet normaal! Ik kwam er al snel achter dat deze productencollectie misschien niet helemaal geschikt was voor mijn studentenportemonnee: € 19,95 betalen voor een één deodorant? Nee, daar pas ik toch echt voor.

Ondanks de hoge prijzen bestelden de meeste mensen toch wel wat aan het einde van de avond. Het gevoel van medelijden was duidelijk bij iedereen aanwezig. De invulformulieren werden duidelijk met tegenzin ingevuld en ingeleverd. Arme vrouw!

Nu ben ik wel erg negatief en ik snap wel dat er genoeg mensen zijn die dit heel leuk vinden, maar zo’n party is toch misschien niet voor mij weggelegd. Komt het door mijn Achterhoekse nuchterheid? Of had het met iets anders te maken? Ik heb geen idee. Leuk om een keer mee te maken, maar voor mij niet nog een keer.

Ik ben heel benieuwd of jullie wel eens zo’n homeparty hebben meegemaakt en wat jullie mening hierover is. Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.