Nederland <3 het hartje

Meest gebruikte emojis

Of het nou op whatsapp, instagram of op facebook is, overal kom je emojis tegen. Bij snapchat kun je ze zelfs bij je foto of filmpje plaatsen. Wat je misschien niet wist is dat er per land andere emojis populair zijn. Zo gebruiken Nederlanders het meeste het hartje. Naast het hartje komen het kusmondje en het hartje met een pijltje erdoor vaker voor in onze berichten dan in ander landen. Daarnaast blijkt het gebroken hartje het minst populair. Toch vraag ik me als ik dit lees wel af of we dan echt zo liefdevol met elkaar omgaan.

Een land is een nog grotere fan van hartjes dan wij dat zijn, namelijk Frankrijk. Zij zetten zelfs twee keer zoveel hartjes in hun berichten ten opzichte van Nederland. In andere landen zijn andere emojis weer populairder, bijvoorbeeld in Hawaii worden meer palmbomen, surfers en cocktails verstuurd. En in de Scandinavische landen is de kerstman emoji meer in trek.

In Nederland zijn naast het hartje het confettikanon en het wijnglaasje populairder dan in andere landen. Dus we houden wel van een feestje in Nederland. Als ik zelf iets te vieren heb gebruik ik vaak de proostend bierglazen, wat toch ook iets is wat bij onze Nederlandse biercultuur past. Maar misschien zegt dit meer over mij dan over Nederland in het algemeen.

Anders dan je denkt

Er zijn dus ook een aantal emojis die je waarschijnlijk altijd verkeerd gebruikt. Ik heb er eens een paar opgezocht die iets anders betekenen dan je denkt.

Super blije emoji

Zo is deze niet een awkward lachje, maar dit is juist een superblije emoji.

Dit is lekker

Dit lijkt een gekke bek trekken, maar blijkt te zijn dat je iets erg lekkers eet.

In shock

Je zou denken dat die twee kruisjes duiden op dood, maar deze emoji wil zeggen dat je in shock bent.

Informatie desk persoon

Voor mij de meeste schokkende ontdekking was de echte betekenis van de sassy emoji! Deze blijkt namelijk een persoon aan een informatiedesk voor te stellen.

Zo zijn er nog wel een paar andere voorbeelden van emojis met een andere betekenis. Natuurlijk hoef je je van deze omschrijvingen er helemaal niets van aan te trekken. Als anderen nog steeds begrijpen wat je ermee bedoelt zal het nog allemaal wel meevallen.

Welke emoji stuur jij nou eigenlijk het meeste? En welke gebruik je altijd verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.