Nieuw jaar, nieuwe kansen

Goede voornemens

Wat zou een nieuw jaar zijn zonder alle goede voornemens die iedereen heeft? Gezonder eten, harder aan school werken, meer sparen… Het zijn inmiddels clichés. Ook ik heb me jaar in jaar uit voorgenomen om gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten.

Demotiverend

Elk jaar in januari wilde ik dolgraag beginnen met al mijn nieuwe, goede gewoontes, maar januari is vaak een gekke maand. Soms heb ik de eerste week nog vrij, maar daarna heb ik meestal tentamens. Dan ben ik druk aan het leren en kom ik niet aan sporten toe. Halverwege januari baal ik dan flink, want mijn goede voornemens zijn wéér niet gelukt. Nogal demotiverend.

Hoe lukt het dan toch?

Zorg dat je een duidelijk plan voor jezelf maakt. Heel goed dat je meer wil gaan sporten, maar hoe pak je het aan? Maak een schema voor jezelf op welke dagen je wil sporten en bedenk of je het thuis of in de sportschool gaat doen. Gezonder eten wordt makkelijker wanneer je een stapeltje gezonde recepten hebt waar je uit kan kiezen. En sparen hou je beter vol als je van tevoren bedenkt wat je doel is en hoeveel je wil sparen.

Concreet

Eigenlijk gaat het er gewoon om: zorg dat je goede voornemens concreet en haalbaar zijn. Ik had in vorige jaren alleen maar mooie idealen, geen concrete plannen. Binnenkort ga ik een wekelijks sportschema voor mezelf maken, en mijn map met gezonde recepten puilt al uit. Wie weet gaat het me dit jaar dan eindelijk lukken!

Wat zijn jouw goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.