Telefoonverslaafd

Ik gebruik mijn telefoon voor allemaal verschillende dingen. Er is eigenlijk niets wat een smartphone niet kan. Het is mijn wekker, mijn communicatiemiddel en mijn agenda. Ik kan ermee internetbankieren, online shoppen, muziek luisteren en mijn reizen plannen. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik doe met mijn telefoon.

Dat betekent dat als ik geen telefoon heb, ik bijvoorbeeld ook geen wekker heb of geen muziek kan luisteren. Dat is best gek eigenlijk, want een paar jaar geleden deden mensen het nog zonder een smartphone en had je allerlei andere middelen.

In het eerste jaar van mijn opleiding was er een opdracht waarbij je voor 3 of 4 dagen je telefoon moest inleveren. Ik koos ervoor om daar niet aan mee te doen en een essay te schrijven. Ik vond het idee om een aantal dagen zonder telefoon te zitten, niet leuk en erg onhandig. Ik zou niet weten hoe ik bepaalde dingen dan zou moeten doen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld van klasgenoten te horen dat ze niet konden betalen, omdat ze bij de internetbankierenapp van ABN Amro een sms’je binnenkregen. Ook werd er via Facebook een groepschat aangemaakt, zodat ze via de laptop konden communiceren.

Betekent dat dan dat ik telefoonverslaafd ben? Ik denk stiekem van wel, want ik check mijn telefoon de hele dag door. Dit komt ook door alle social media: WhatsApp, Snapchat, Instagram en Facebook. Er worden constant nieuwe dingen gepost en ik krijg steeds nieuwe berichtjes en die check ik natuurlijk.

Herken jij jezelf hierin terug en kan je ook echt niet zonder je telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.