Sugar, spice, and everything nice

Specerijen

Ik hou enorm van de feestdagen. Al die lichtjes, de gezelligheid… Maar ook het lekkere eten draagt zeker een steentje bij. Vooral bepaalde specerijen geven mij echt een feestelijk gevoel. Kaneel, gember, nootmuskaat… Eigenlijk hebben die niet eens echt iets met Kerst te maken, ze horen gewoon bij de herfst en winter. Toch doen ze me aan de feestdagen denken, waarschijnlijk omdat ik bij het vallen van de eerste blaadjes al met mijn gedachten bij Kerst ben.

Typisch Kerst

Voor mij zijn het dus die specerijen die voor een typisch kerstgevoel zorgen. Dat is natuurlijk lang niet voor iedereen zo. Voor de een zijn het de lichtjes die opeens overal aangaan, het gure weer met als het even kan sneeuw of een boom in huis. Het kan ook dat je helemaal geen kerstgevoel krijgt, of je viert het niet. Dan ben je gewoon lekker vrij, dat is natuurlijk nooit verkeerd. Wat het voor jou ook is dat deze dagen fijn maakt, geniet ervan. Of dat nou de boom is of gewoon lekker vrij zijn. Ik duik in ieder geval de keuken in en ga me daarna schandalig volvreten ;). Hieronder deel ik nog een van mijn recepten met je.

Gepocheerde peer

Een heel fancy toetje, maar moeilijk is het niet. In de zakjes

chai thee zitten veel van de kruiden en specerijen die ik

lekker vind, ideaal!

Wat heb je nodig?

• Vier stevige peren, geschild
• Vier zakjes chai thee
• Water
• 225 gram honing
• Diepe pan

Zorg ervoor dat je een pan gebruikt waarin de peren onder water kunnen. Doe genoeg water in de pan, breng het aan de kook en doe de theezakjes erbij. Zet het vuur helemaal laag en laat 8 tot 10 minuten trekken. Haal de theezakjes uit het water, voeg de honing toe en roer om het op te laten lossen. Voeg dan de peren toe. Laat de peren ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Haal de peren uit de pan en laat het vocht verder inkoken, dat duurt nog zo’n 20 minuten. Er ontstaat een soort siroop. Serveer de peren met de siroop en als je wilt, een bolletje ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.