Nooit meer appen op de fiets?

Geen vliegtuigmodus maar fietsmodus

Bij maar liefst 1 op de 5 fietsongelukken bij jongeren speelt de smartphone een rol. Dat vond ik wel shocking! Daar is een tijdje geleden al iets op bedacht: de app Fietsmodus. Daarmee spaar je punten als je offline fietst. Met deze punten maak je kans op prijzen, zoals bioscoopkaartjes, t-shirts en jawel: een fiets!

Nederland is een echt fietsland (zie ook mijn blog over de fiets!). Tegenwoordig heeft ook iedereen een mobiel, en deze twee gaan vaak samen. Maar als dat aan Melanie Schultz van Haegen (minister van Infrastructuur en Milieu) ligt, gaat daar verandering in komen.

Ik maak me er zelf ook schuldig aan, maar ik weet dat het eigenlijk niet verstandig is om mijn mobiel te gebruiken terwijl ik op de fiets zit. Het is gevaarlijk omdat je niet met je volle aandacht op de weg zit. En daardoor gebeuren er natuurlijk sneller ongelukken.

Vaak stuur ik even snel een appje naar mijn vrienden, maar ik vind mijn mobiel vooral heel handig als ik ergens de weg niet ken. Dan moet ik ergens heen op de fiets en hou ik Google Maps erbij. Superhandig! Maar dat kan niet meer als de wet wordt aangepast.

Driekwart van de Nederlanders is het eens met het verbod op fietsend appen. De meesten vinden het levensgevaarlijk! Ook ik ben van mening dat de veiligheid voorop staat. In andere landen is het al verboden. Dus.. volgt Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.