NY – Day 1

Pffff wat een vroege ochtend! Want natuurlijk sta ik, als we om tien uur afspreken, om tien voor negen op Schiphol. Ik ging met de trein, dus je weet nou eenmaal niet hoe dat gaat. Na een uitvoerige incheck procedure moesten we om 11.15u al beginnen met boarden (ondanks dat de vlucht pas om 12.50u vertrok). Alles ging goed, ik hoefde voor de verandering eens niet gefouilleerd te worden, en om stipt 12.50u begonnen we aan de vlucht van ongeveer 8u en 15 minuten. Voor mij de eerste keer dat ik zo lang in het vliegtuig zat. En ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik vliegen niet eens zo'n beroerde manier van reizen vind. Als je niet naar buiten kijkt is het net of je in de auto of trein zit eigenlijk. Maar dan met betere service.

Om ongeveer 11.00u Nederlandse tijd kwamen we dan in Newark aan, nadat we vanuit de lucht al even konden genieten van de skyline van The Big Apple. Door de douane heen, bagage ophalen, wachten op de bus, en op naar het hotel. En toen kreeg ik een probleem: migraine. Niet zo fijn als de paracetamol in de koffer onder in de bus zit en er niemand water bij zich heeft. Tsja. Dus de rest zit nu een burger te eten terwijl ik de lichtsterkte van het scherm zo laag mogelijk probeer te houden. Ach ja. Van de reis na het vliegtuig heb ik weinig meegekregen en ook de stad heb ik dus nog niet echt gezien.

Maar, gelukkig zijn er altijd de eerste indrukken op het vliegveld. Cliché genoeg rijden er hier een heleboel gele taxi's rond. De sirenes hier klinken geregeld en zijn heel hinderlijk, en aan de zogenaamde Amerikaanse bakken (auto's dus) heb je hier ook geen gebrek. Toiletteren doen ze in Amerika apart. De wc-bril is zo breed dat ik de hele tijd bang was dat ik er op zou plassen, en de scheurlijntjes van het wc-papier zitten ook op een andere plek. Rare mensen hoor, die Amerikanen. De buschauffeur hield heel erg van heel snel optrekken en daarna weer stil staan (wat niet echt bevorderlijk was voor mijn misselijkheid) en de toeter in de auto weten de Amerikanen ook prima te vinden met z'n allen. Het water smaakt en ruikt naar chloor, fantastisch (not). Maar het hotel voor zover ik het meegekregen heb, ziet er goed verzorgd uit. En nu ga ik, lokale tijd 19.02u maar NLse tijd 01.02u, slapen, zodat ik hopelijk morgen weer zo fris als het spreekwoordelijke hoentje aan de slag kan met het netwerken in New York. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.