Chantal naar New York deel 1: De voorbereidingen

De reis naar New York is onderdeel van het vrijwilligersproject World=U, een samenwerkingsverband van het WNF, de Rabobank en Nederland in Dialoog. Verspreid over heel Nederland zijn er 19 groepen jongeren aan de slag gegaan om mondiale problemen op lokaal niveau aan te pakken. Deze mondiale problemen hebben we in 4 sessies besproken. Elke sessie had een eigen thema: klimaat, voedsel, welzijn en welvaart en wereldburgerschap. Uiteindelijk heeft elke groep een onderwerp en een actiegebied gekozen, waarmee de leden aan de slag zijn gegaan. Zo heeft de groep in Almere, mijn groep, op 8 september plastic tasjes ingeruild voor milieuvriendelijke exemplaren.

Per groep mag er één jongere naar New York, en de gelukkige uit Almere ben ik! Morgen vertrekken we even voor één uur 's middags, op naar The Big Apple. Het programma is vol maar ontzettend leuk, en we krijgen daar de kans om onze lokale aanpak in een wereldstad te verspreiden. Mijn koffer staat al volgepropt met allemaal nette outfits, schoenen met hakken (oh help) en andere benodigde spullen.
De zenuwen kriebelen al een week rond in mijn buik, en nu is het echt bijna zover. Morgen over deze tijd zit ik al achter de douane, te wachten tot mijn vliegtuig vertrekt. De vliegreis duurt ongeveer acht uur en het is in New York 6 uur eerder dan hier. Ik heb nog nooit langer dan twee uur in een vliegtuig gezeten (ik had tot vorig jaar zomer überhaupt nog nooit gevlogen) en nog nooit in een groter tijdsverschil dan één uur gezeten, dus alles is superspannend.

Ik heb er in ieder geval veel zin in. De hele week zal ik hier een blog bij houden, dus houd de website in de gaten! Je kunt mij persoonlijk ook volgen via Twitter, en via de Twitter van JongInAlmere zal ik ook de blogs plaatsen. Wil je ook weten hoe de andere jongeren het vinden? Houd dan #worldisuNY in de gaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.