Outdoor

Wat altijd leuk om te doen is is picknicken. Het is leuk en makkelijk. Even naar de supermarkt en klaar, maar is het niet veel leuker om zelf wat te maken? Zo is het met warm weer lekker om een pastasalade te maken, vooral in combinatie met (eigen gebakken) brood. Te moeilijk? Dan kun je bijvoorbeeld zelf een cake maken. Je koopt een pak in de winkel, je doet er water bij, mixen, in de oven en klaar. Een leuke locatie vinden is niet moeilijk, omdat je overal kunt picknicken. Zo kan je naar het strand of het bos gaan.

Als je liever wat actiever bezig bent kun je gaan wandelen. Dit kan in de buurt, maar veel leuker is het om naar een natuurpark te gaan zoals de Millingerwaard of de Sallandse Heuvelrug. Zelf ben ik naar beide een keer geweest. De Millingerwaard is erg mooi, het loopt langs de Waal en het is er dichtbegroeid en moerassig. Dus je kan het beste je laarzen meenemen, omdat je zeker last zult krijgen van de modder. Al vond ik dit allemaal niet zo erg, omdat ik er erg van genoot.

Als je liever gaat fietsen kan je op internet zelf een route plannen of een route opzoeken. Zo heb ik laatst met mijn moeder en broertje een route vanaf Hatert (Nijmegen) langs het Maas-Waal kanaal en de Maas naar Mook gefietst. Dit vond ik een erg mooie route, omdat ik erg van het gezicht van water hou en de boten die langs varen. Wat ook altijd mooi is is om het platteland op te gaan. Ik vind zelf de ruimte fijn en de oude boederijen erg mooi. Zeker omdat mijn moeder verhalen uit haar jeugd verteld over hoe het was om op een boederij te wonen.


En als je iets anders wilt proberen kan je altijd nog gaan kanoën. Het is niet zo moeilijk. Vooral niet als je op een rustige plek gaat kanoën. Zo ga ik bij mijn oom en tante in Marle (Overijsel) soms op De Regge kanoën. Over het algemeen zijn er alleen vissers en de rivier is recht zonder veel stroming. Zo kun je ook in De Regge zwemmen.


Nog wat leuke site’s:

http://www.sochicken.nl/leven/heerlijke_picknick_tips.html picknick tips

http://allrecipes.nl/recepten/picknick-recepten.aspx lekkere recepten

http://www.hollandgroen.nl/ – natuurparken

http://www.fietsen.123.nl/page/fietsroutes?sf-lf=nl&sf-gps=0 – fietsroutes

http://www.falk.nl/ – fietroutes plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.