The age of stupid

Ik heb laatst met aardrijkskunde een documentaire gezien ‘The age of stupid’. Het gaat over hoe het nu met de wereld gaat in verband met het milieu. Deze documentaire heeft mij en veel klasgenoten aan het denken gezet. Ik wil jullie daarom hier wat over vertellen. ‘The age of stupid’ gaat over hoe de wereld veranderd is in de afgelopen 50 jaar, door gebruik van olie. Olie word meestal gebruikt voor benzine en bijvoorbeeld het toetsenbord van je laptop of computer.

De grootst oliegebruikers in de wereld zijn: Europa en de Verenigde Staten. Er worden in de film vier belangrijken punten besproken: windmolens, het tankstation Shell, energie en het klimaat.

Ik kan veel over deze documentaire vertellen, bijvoorbeeld over de verandering van de wereld maar ik denk dat je hem beter zelf kan kijken.

Deze film is wel Engels met Engelse ondertiteling maar je kan hem vast wel ergens met Nederlandse ondertiteling vinden. Ik moest er een verslag over schrijven wat ik zelf erg leuk vond. Ik heb er een goed cijfer voor gekregen, een negen. Ik hoop dat jullie deze documentaire gaan kijken en dat jullie meedoen met de kleinste dingentjes, zoals lampen uitdoen als je er niet bent of de tv uitdoen als je niet kijkt. We hebben ook afspraken in de klas gemaakt, de tl-lampen uitdoen tijdens de les. We doen dit al twee weken bij bijna elke les.

Bron foto: shahnoor habib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.