Sanne in Utah: deel zeven

Hee allemaal,

Inmiddels zit ik, na tien maanden in Amerika te zijn geweest, weer thuis op bed in Nederland. Ik kan niet kan slapen door mijn jetlag, ook al ben ik ontzettend moe. Ik ben sinds maandag 12 juni immers, na 36 uur lang op te zijn geweest en een 18 uur lange vlucht te hebben doorstaan, weer terug in de Hollandse kou. De laatste weken waren heel druk en soms emotioneel erg zwaar. In dit laatste stuk voor Jongin ga ik vertellen over de Senior Trip, het afscheid, mijn rondreis in Californië en hoe het is om weer terug te zijn.

Op het Venice Beach strand in Los Angeles, CA

Op dinsdag 22 mei ben ik ’s avonds met alle Seniors (6e klassers) op de Grad Night Senior Trip geweest. Dat betekent: een week lang naar Los Angeles, heel veel leuke dingen doen en alles doen wat je nooit eerder kon, want je ziet toch niemand meer terug! Op woensdag gingen we naar Six Flags Magic Mountain! Dat is een gigantisch park met ongelofelijke achtbanen. Omdat ze daar nog geen vakantie hadden stonden er geen lange rijen! Ik weet niet of iemand het spel Rollercoaster Tycoon kent, maar daar zit een ontzettend grote achtbaan in, de Goliath, en die staat daar dus. Daar ben ik zeker 5x in geweest en is de leukste achtbaan ooit! Die avond hadden we nog een feest op een 50 meter lange jacht en we verbleven in een Disneyland hotel, wat dus betekende donderdag Disneyland!

Het was heel leuk om het roze kasteel te zien! Speciaal voor alle Seniors die er waren hadden ze het park alleen voor ons open gelaten tot 3 uur ’s nachts. Ook was er een feest daar! De dag erna gingen we nog naar het Grammy museum, en verder vooral bijkomen van nachten niet slapen en lekker op het strand uitrusten. Geslaagde week dus!

Toen ik terug kwam had ik nog maar 3 dagen over in St. George, Utah om afscheid te nemen en verder in te pakken. Mijn vader kwam me ophalen op woensdag, en dat was echt heel fijn, maar helaas het afscheid kon ik niet aan ontkomen. Na veel gehuil, geknuffel, en adressen uit gewisseld te hebben, vertrokken we dan ook echt.

Op naar het volgende avontuur!

Namelijk, mijn vader en ik gingen de laatste 10 dagen in Amerika een rondreis doen! We hebben ontzettend veel gezien. We zijn naar alle nationale parken geweest: Bryce Canyon, Zion National Park en de Grand Canyon. Vervolgens helemaal door de woestijn in Arizona, om de Grand Canyon heen, door naar Hooverdam, bij Las Vegas. Daarna een dag in Las Vegas rondgekeken en door naar Los Angeles. Na daar een dag besteed te hebben zijn we helemaal langs de kust omhoog gegaan, over de Pacific Coast Highway (hwy 1), naar San Francisco! Een hele rondreis dus en we hebben ontzettend veel gezien en gedaan. We gingen echt vanuit de woestijn hitte, de casino’s in, naar de kust en door de bergen. Een goed voorbeeld om te zien hoe variërend Amerika is.

Grand Canyon

Nu dat ik terug ben heb ik een enorme jetlag en is het erg lastig om alles te bevatten. Ik merk echt de “reverse culture-shock” waar men het altijd over heeft, en dat in Nederland zijn aanvoelt als een droom. Ook is mijn programma ineens weer erg rustig. En dat is vreemd, omdat ik het de laatste weken zo ontzettend druk heb gehad. Het zal waarschijnlijk ook nog een paar weken duren voordat ik daar vanaf ben, en daarna dus weer gewoon naar school in Nederland. Het is wel ontzettend fijn om mijn vriend, familie en vriendinnen weer te zien!

Ik wens iedereen een ontzettend fijne vakantie, en aan iedereen die geslaagd is: gefeliciteerd!

Liefs,

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.