Save our SHO

Corry en Bote waren in Nepal tijdens de zware aardbeving van twee weken geleden. Eenvandaag maakte een item over de hulp die zij voor de aardbeving gaven. Aan het einde van het item gaat het over de actie van Giro555 en hoe het stel niet meewerkt aan de actie. Liever geven Corry en Bote hun geld direct aan mensen die ze daar kennen. Geen probleem, zou ik ook doen als ik mensen in Nepal zou kennen. De reden dat ze het doen vind ik wel verontrustend. Ze willen niet dat het geld aan de verkeerde dingen, zoals overheidsgebouwen, wordt uitgegeven.

Kortom vertrouwen Corry en Bote de SHO niet. Ik merk dat er meer mensen, waaronder ikzelf, zijn die de SHO niet meer vertrouwen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij mij komt het doordat er de laatste jaren schandalen zijn geweest over directeuren van hulporganisaties die te veel verdienen. Ook is niet duidelijk waar ons geld precies heen gaat. Deze zaken blijven zich opstapelen, dus ik snap dat mensen steeds meer twijfelen om Giro555 te steunen.

Toch moeten we met zijn allen wél blijven geven! Het is natuurlijk niet zo dat er helemaal geen geld naar rampgebieden gaat. De SHO heeft zelfs door dat wij niet dom zijn en heeft beloofd om het geld beter te gaan gebruiken. De eerste stap is al gezet, de SHO heeft een rapport laten maken over verbeterpunten binnen de organisatie.

Omdat het niet leuk is om te vragen of jij Giro555 nog vertrouwt, vraag ik hoe jij de mensen in Nepal zou helpen als jij het voor het zeggen had. Laat het weten in de reacties!

Foto: Richard Masoner / Cyclelicious

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.