Tips tegen stress

Allereerst, tot tien tellen helpt vaak niet. Je gaat dan vaak erg nadenken over waarom je nou zo boos bent, waardoor je alleen nog meer gaat koken. In plaats van helemaal stil te zijn, kan je beter je lievelingsnummer opzetten. Zing en dans mee en je vergeet helemaal dat je nog boos was. Wat je ook kan doen is eten! Eet iets wat je super lekker vindt en geniet ervan. Ik word altijd blij als ik mijn lievelingseten eet.

Ben je zo boos dat je een brok in je keel voelt? Wees niet bang om het eruit te laten. Soms is dat alleen maar goed. Het is niet raar om te huilen als je boos bent, ook ik maak van mijn kussens soms een spons als het me allemaal teveel word. Ik voel mij daarna ook altijd een stuk beter. Als je het geld ervoor hebt, koop dan een leuk shirtje of accessoire voor onder de €10,-. Bij mij helpt het in ieder geval wel. Dit betekent overigens niet dat je al je geld moet spenderen, elke keer als je weer stress hebt! Schrijf alle leuke/goede dingen die je hebt gedaan de afgelopen maand op. Heb je een goed cijfer gehaald? Of heb je enorm genoten van dat feest van afgelopen week? Denk terug aan hoe je je toen voelde, zo heb je wat afleiding en wie weet voel je je ook beter. Ga naar buiten. De hele dag op je kamer zitten, zal je waarschijnlijk alleen maar depressiever maken. Spreek af met vrienden of loop desnoods een blokje om. Niets is beter dan een frisse neus!

En het belangrijkste van alles, blijf logisch nadenken; je bent nu wel even boos, maar dat trekt wel weg. Maak geen overhaaste beslissingen en doe geen dingen waar je spijt van kan krijgen. Je stress zal wel weer wegzakken en het komt altijd goed! Heb jij nog leuke tips tegen stress? Zet ze hieronder in een reactie!

Foto: CollegeDegrees360

https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.