De simpele manier voor een bruin kleurtje

Ik heb van mezelf een olijfkleurige huid en ben gewend dat ik in de zomer dan ook best wel bruin ben. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik vaak pas in de zomervakantie en daarna bruin ben. Ik wil namelijk ook gewoon in de lente en zomermaanden in Nederland een tintje donkerder zijn.

April begon best goed: veel zon en ook temperaturen die opliepen tot wel 20 graden. Toen het goed weer was, afgelopen maand, was ik ook vaak buiten. Zo ben ik dus wel een klein beetje bruiner geworden. Maar toen zag ik vorige week, dat het aankomende week de hele tijd zou regenen. Aangezien dit dus in de weg zou zitten van mijn bruine huid, was ik hier niet blij mee. Dus ging ik op zoek naar andere manieren.

Mijn eerste plan was om naar de zonnebank te gaan. Helaas moet je hier bijna altijd 18 voor zijn, dus daar had ik ook niet veel aan.

Toen ging ik video’s op internet opzoeken en besefte ik me dat zelfbruiner ook nog bestond. Zelf vond ik dit altijd echt een no-go, omdat ik dacht dat het altijd heel oranje uitpakte. Er bij lopen als een oempa loempa of een persoon uit Geordie Shore? Liever niet. Het idee van een bruine huid op jezelf smeren, trok me ook niet echt aan. Totdat ik echt verder ging kijken naar meisjes die dit toch deden en er ook goed uitzagen. Ik was best overtuigd over hoe goed het eruitzag en hoe makkelijk het was. Dus gaf ik het een kans.

Dinsdagmiddag ging ik naar de stad om zelfbruiner te kopen. Nieuwsgierig probeerde ik het uit, en ja hoor: het werkte. Binnen een paar uur, had ik een huid waarvan het leek alsof ik lang in de zon had gelegen. Nu blijft deze tan zo’n twee dagen, maar ik denk zelf dat ik het niet elke keer om de twee dagen ga bijwerken. Ik vind dit iets te veel moeite en bovendien vind ik het fijner om door de zon bruin te worden. Maar in elk geval weet ik hoe het werkt!

Zou jij zelf ook een keer zelfbruiner gebruiken? Laat het achter in de reacties!

Sarah

Foto: Harold Navarro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.