Space Koning Toet

De ontdekking van de ijzeren dolk

In 1925 vond Howard Carter twee dolken in een oud Egyptisch graf. Dit was alleen niet zomaar een graf, nee dit was het beroemde graf van Koning (farao) Toetanchamon. Toetanchamon was de jongste farao die geheerst heeft, hij was 9 jaar toen hij zijn vader opvolgde. Howard Carter vond een dolk met een ijzeren lemmet en een dolk met een gouden lemmet (het lemmet is het gedeelte van een mes waarmee gesneden wordt). Onderzoekers waren sinds de ontdekking van deze ijzeren dolk al erg verbaasd. IJzer was namelijk zeldzaam in deze tijd en de dolk was helemaal niet verroest. Hoe kan dit?

De space dolk

Recentelijk hebben Egyptische en Italiaanse onderzoekers de ijzeren dolk geanalyseerd. Daar gebruikten ze een apparaatje voor waarmee ze de samenstelling van de dolk konden achterhalen. Ze vergeleken deze samenstelling met beroemde meteorieten die in de buurt van zijn graf waren gevonden en je raadt het nooit (oké misschien nu wel), de dolk is gemaakt van meteoriet. Koning Toetanchamon had gewoon een space dolk. Ik vond Koning Toet al cool maar dit verhoogt de coolheidsgraad wel heel erg.

Die eckte eckte aliens

Maar hoe zit dit nou met die “echte” aliens. Je weet wel die ovaalvormige mannetjes met van die grote hoofden. Wetenschappers zeggen namelijk dat de bouwstenen van het leven (bepaalde aminozuren die leven mogelijk maken) ontstaan zijn doordat kometen op onze aarde botsten. Recentelijk is ontdekt dat zulke kometen ook op andere planeten in het heelal botsen. Deze botsingen leveren koolstofmonoxide op en … ja het is veel te lastig om helemaal uit te leggen maar het betekent dus dat leven ook op andere planeten mogelijk moet zijn.

Wat denk jij?

Na al dit soort ontdekkingen begin ik wel erg enthousiast te worden. Hoe vet zou het zijn als we over tien jaar ontdekken dat er een andere bewoonbare planeet bestaat. Misschien leeft daar al iemand. Hoe ziet die er dan uit? Ik geloof in ieder geval wel dat er leven is op andere planeten, wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.