Sparen, bah..

Toch lukt het me vrijwel nooit. Er zijn zoveel dingen die ik wil maar ik moet toch echt gaan letten op mijn geld. Ik wil eind deze zomer toch echt op kamers en dat gaat niet als ik alles maar blijf kopen en uitgeef wat ik eigenlijk helemaal niet kan uitgeven.

Er moet iets gaan veranderen. Geen lunch meer kopen, maar lunch meenemen (schrijf ik terwijl ik nu een bak watermeloen opeet die ik 3 uur geleden bij de Albert Heijn heb gekocht). Ben ik dan niet te lui? Het gebeurt vaak. Haasten voor school, stage of werk.. ‘’ach ik koop wel wat in de kantine of in de supermarkt’’, is vrijwel altijd mijn gedachte in de ochtend. Een keertje is niet erg, maar het moet nu stoppen. Als ik al dat geld bij elkaar optel had ik twee jaar geleden al op kamers kunnen gaan.

Ik heb zo hier en daar wat zitten lezen en uit onderzoek van NIBUD blijkt dat 89% van de jongeren spaart. Jongens doen het wel net iets beter dan de meisjes. Laten we daar het antwoord hebben ;-).
Ook heb ik gelezen dat wij, jongeren het beste sparen als we een doel voor ons ogen houden. Dat ga ik vanaf nu doen. Ik ga een spaarrekening openen en die noem ik OP KAMERS.

Of het gaat lukken, dat weet ik nog niet. Ik ga in ieder geval meer mijn best doen. Wel houd ik in mijn achterhoofd dat ik over een maandje heerlijk op vakantie ga naar Zuid Frankrijk, dat er nog veel festivals en feestjes aankomen en dat ik ook verslaafd ben aan kleding. Deze dingen zijn niet makkelijk voor mij. Ik wil sparen, maar ik wil deze dingen ook blijven kunnen doen. Het sparen pak ik rustig aan, misschien elke maand 30,- opzij leggen en een goedkoper telefoonabonnement nemen. Is dat een goed begin?

Ik ben jaloers op vrienden van mij. Ze hebben al hun zaakjes zo netjes op orde. Een mooie woning in Rotterdam, een buffer voor als het verkeerd gaat en ze zijn slim met boodschappen doen. Ik kan nog een hoop leren, maar het gaat me ooit lukken.

Hebben jullie nog tips voor mij? Waarschijnlijk ben ik koopverslaafd en hou ik teveel van gezelligheid en daar moet ik een ieniemienie klein beetje van af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.