Veel voor weinig

Wereldwijd worden miljoenen kinderen gedwongen om onder slechte omstandigheden voor een mager loontje te werken. Zij zwoegen op het land of naaien kleding in een stoffige donkere fabriek. De kinderen kunnen niet naar school en hun toekomstperspectief verbetert niet. Is er iets dat wij kunnen doen?

Stop de kinderarbeid, zullen de meesten zeggen. Maar is dit wel verstandig? Als kinderen niet meer mogen werken, vallen dan niet de belangrijke inkomsten van het gezin weg? Er komt geen brood meer op de plank. In deze landen is het letterlijk van levensbelang dat kinderen werken. Maar de omstandigheden waar zij in werken zijn levensgevaarlijk. Kunnen we dan niet iets aan de werkomstandigheden doen? Wat nu als kinderen werkdagen van 8 uur maken in een schone en veilige omgeving, een betere vergoeding krijgen en daarnaast ook de kans hebben om op zaterdag een paar uur naar school te gaan?

Aan de andere kant van de wereld kunnen wij iets doen aan de werkomstandigheden voor de kinderen in bijvoorbeeld Bangladesh of India. Je kan je kleren kopen bij winkels die wel aandacht besteden aan de omstandigheden van kinderarbeiders. Met een paar euro meer kan jij het leven van deze kinderen verbeteren. Of teken de petitie van shoestainable voor goede arbeidsomstandigheden. Help jij mee zodat kinderen krijgen wat zij verdienen of heb jij nog andere ideeën om de omstandigheden te verbeteren? Wil je meer weten over ‘schone kleren’? Kijk dan hier.

Foto: kinderarbeid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.