Spookjongeren

Spookjongeren zijn jongeren, die niet bekend zijn bij instanties, zoals de overheid. Deze jongeren zitten niet meer op school en volgen geen opleiding meer. Ook hebben ze nog geen baan, krijgen geen uitkering en staan niet ingeschreven als werkzoekende. Als spookjongere sta je nergens ingeschreven en ben je onzichtbaar voor de overheid. De overheid wil deze jongeren in beeld krijgen om ze te kunnen helpen.

In Nederland zijn er maar liefst 66 duizend jongeren die geen baan of diploma hebben. De overheid wil dat deze jongeren hulp krijgen, omdat deze jongeren sneller werkloos zullen blijven, vaker in armoede leven, vaker schulden maken of het criminele pad kiezen. Het gaat vaak om jongeren met lastige problemen, die niet snel opgelost worden. Juist deze jongeren zijn vaak niet bekend bij de overheid en daar moet verandering in komen!

Op dit moment zijn er verschillende instanties die zich bezighouden met deze jongeren (zoals het UWV, de sociale diensten en de gemeenten). Het nieuwe plan is om binnen elke regio deze instanties samen te laten werken, zodat er meer jongeren geholpen kunnen worden bij het vinden van een baan. In Dordrecht wordt nu al samengewerkt om de jongeren verder te helpen. Een coach gaat hier met spookjongeren in gesprek om de jongeren te helpen aan een opleiding of een baan. Dit blijkt te werken en als het daar werkt, waarom dan niet in de rest van Nederland. Tijd om deze jongeren te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.