Iedereens favoriete Wookie

Op dinsdag 27 december is Carry Fisher overleden. Dat is heel erg verdrietig nieuws. Fisher speelde Prinses Leia in Star Wars en is daarmee uitgegroeid tot fenomeen met mythische proporties. Miljoenen fans, waaronder ik, zullen de prinses missen. Dit verdrietige nieuws heeft me veel aan Star Wars laten denken. En het heeft me er vooral aan herinnerd hoe leuk Star Wars is! Want ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen de plannen voor de nieuwe Star Wars trilogie bekend gemaakt werden. En als kers op de taart wordt er ook nog eens één keer per jaar een extra film uitgebracht die zich ergens op de Star Wars tijdlijn afspeelt. Dat betekent dubbel feest! En wat het aller aller allerleukste aan Star Wars is? Dat is Chewbacca, of zoals zijn vrienden en ik hem noemen: Chewie.

We maken allemaal zo’n periode mee dat we wensen dat fantasiewezens echt zijn. Pokémon of Totally Spies bijvoorbeeld. Ik heb die periode nooit achter me gelaten.. Nog elke dag zou ik willen dat Chewie mijn harige side-kick kon zijn en dat we samen geweldig leuke ruimteavonturen konden beleven.

Chewbacca is een harige reus van 2,28 meter met prachtig blauwe ogen en hij is maar liefst 234 jaar oud. Het is een Wookie, een ras in het Star Wars universum. Chewbacca heeft de reputatie van een heldhaftige en emotionele rebel die goed overweg kan met zijn kruisboog. Het is een echte avonturier die niet terugdeinst voor gevaar. En ik beeld me hem niet voor niets in als mijn side-kick, want in de films is Chewie de trouwe copiloot van Han Solo met wie hij een ijzersterk duo vormt. Samen reizen ze door de galaxy hier heel ver vandaan in de Millennium Falcon.

Hier zie je Chewbacca samen met Han Solo in actie!

Wil je ook betoverd worden door Chewie? Bekijken op eigen risico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.