180!!

Het WK darts vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats in de ‘Alexander Palace’ in London. De 72 beste darters van over de hele wereld gaan met elkaar de strijd aan. Wie wordt de wereldkampioen van het nieuwe jaar. Ook veel Nederlandse darters spelen mee. Michael van Gerwen is één van de grote favorieten. Hij won dit jaar al heel veel toernooien. Maar ook Raymond van Barneveld maakt een goede kans. De winnaar mag zich in ieder geval wereldkampioen van 2017 noemen en krijgt nog een leuk zakcentje van 1,65 miljoen pond.

Hoe werkt darts?

Elke speler heeft per leg 501 punten. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk precies op 0 uit te komen. Je mag per keer 3 dartpijlen gooien. De punten die je gooit gaan af de 501. Je kunt het best je pijlen richten op de ‘Triple 20’, dit is de hoogste score op het bord. Ja, dat is dat kleine rode vakje onder de 20. De laatste pijl in elke leg moet in de buitenste ring terechtkomen, de ‘Double ring’. De winnaar is de darter, die als eerste het gevraagde aantal legs wint. Dit verschilt per wedstrijd.

Sport of spel

Er is discussie of darten nu wel of niet een sport is. Ja, daar is, denk ik, niet zomaar een antwoord op te geven. Er zijn wel meer sporten, die niet heel fysiek zijn, zoals schaken of boogschieten. Het is in ieder geval heel lastig om de ‘Triple 20’ te raken. De paar keer dat ik het heb geprobeerd was ik al blij dat ik het bord kon raken. Daar zit net als bij iedere sport heel wat uren training in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.