#Spotthedot

Ik ben net terug van mijn zonnige vakantie. Ik heb me goed ingesmeerd met zonnebrand omdat verbranden bijzonder pijnlijk is. Daarbij is eruitzien als een kreeft niet een van mijn hobby’s. Terwijl ik lekker lag te zonnen vroeg een vriend opeens: Heb je je moedervlekken al eens laten checken?

‘Uh nee, ‘antwoord ik een beetje verbaasd door de plotselinge vraag. Ik denk aan de moedervlekken op mijn rug, borst en been. Alledrie zijn ze bobbelig en ongeveer een centimeter doorsnede. Geen heel gek idee dus om die eens te laten checken. ‘Misschien moet ik dat maar eens doen,’ mompel ik terug. Daarna heb ik er geen moment aan terug gedacht… tot vanochtend.

Tijdens mijn ontbijt zat ik de NOS-site door te scrollen totdat mijn oog viel op dit artikel.Het gaat over Marije, die bij de huisarts een moedervlek liet checken en opeens huiskanker had. Ze begon haar eigen campagne om mensen bewust te maken van huidkanker. Waar ik vooral van schrok is dat huidkanker de kanker is die het vaakst bij jongeren voorkomt. Houd je moedervlekken in de gate! #checkjezelf! Minstens één keer per jaar.

Misschien moet ik toch maar eens langs de huisarts gaan. Better safe than sorry…

Steun Marije haar initiatief. Plak een gekleurde sticker op je hoofd, maak een selfie en deel deze met de rest van de wereld met de hashtag #spotthedot.

#spotthedot #skincancerawareness

Een foto die is geplaatst door Geert Sieberen Rosier (@geertsieberen) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.