Stelen in een winkel

Zelfsnoep

Toen ik 10 jaar was, heb ik wel eens iets gestolen uit een winkel. Ik had alleen niet door dat ik aan het stelen was. Als ik met mijn moeder in de Kruidvat of Trekpleister was, pakte ik stiekem altijd een snoepje uit de schepsnoep bakken. Ik kon het niet laten, ik ben namelijk een echte zoetekauw. Ik ben nooit betrapt, maar wat nou als een werknemer van de Kruidvat of de Trekpleister mij had gezien. Wat was er dan gebeurd?

Croissantjes

Dit overkwam een jongen van 16. Hij stal 2 croissantjes uit de supermarkt. Een werknemer uit de supermarkt zag dit en heeft hem tegengehouden. De jongen moest zich melden bij de politie. Om van zijn fout te leren, gaf de politie de jongen een leerstraf. Zijn ouders vonden dit niet genoeg. Hij moest van zijn eigen zakgeld croissantjes kopen en die langsbrengen bij de politieagenten. Ook vonden zijn ouders dat hij zijn excuses moest aanbieden aan de supermarkt en aan de politie.

Goede straf

Ik moest lachen om wat voor straf de jongen kreeg, ik vond het goed bedacht. Vooral de straf van zijn ouders. De jongen leert op een grappige manier van zijn fout. Omdat ik nog heel jong was, zouden ze niet de politie gaan bellen. Maar als ik ouder was geweest wel. Mijn ouders zouden het niet goed vinden als ik zou stelen en ik nu ook niet. Ik vind het goed dat als je steelt er consequenties zijn. Of je iets groots of iets kleins steelt dat maakt niet uit, het is allebei strafbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.