Stop het Pesten

Ik ben niet de enige die het zat is. Ook Stephany is er klaar mee nadat haar zusje Gabriele voor de zoveelste keer overstuur was door het gepest. Stephany besluit iets te doen en plaatst een bericht op Facebook waarin ze vertelt dat het pesten moet stoppen. Gabriele wordt getreiterd, uitgescholden via WhatsApp en zelfs opgewacht op het schoolplein. Ondanks dit gepest probeert Gabriele vrolijk te blijven en te glimlachen. Gabriele schrok in het begin een beetje van de actie van haar zus, maar toen er allerlei positieve berichten binnen kwamen was ze toch blij. Een van de pesters bood zelfs zijn excuses aan!!

Ook Amanda Todd werd gepest. Ze liet voor de webcam haar borsten zien aan een vreemde. Die vreemde verspreidde haar naaktfoto onder klasgenoten en kennissen. Deze vreemde bleek later een Nederlander te zijn. Amanda werd veel gepest en wisselde zelfs van school. Amanda besloot na het opnemen van een youtube filmpje een einde aan haar leven te maken.

Pesten kan zo erg worden dat iemand het leven niet meer ziet zitten. Daarom moet pesten stoppen! Maar hoe stop je pesten? Hier een aantal tips:

  • Blijf jezelf! Het ligt niet aan jou dat je gepest wordt.
  • Zeg duidelijk dat je wilt dat het pesten stopt.
  • Praat erover. Je kan met je ouders of vrienden praten, dit lucht meestal op. Of praat met een professional. Lees hier waar je terecht kan.
  • Probeer nieuwe vrienden te maken.
  • Ga leuke dingen doen! Probeer het gepest niet je leven te laten beïnvloeden.
  • Gedraag je zelfverzekerd. Loop rechtop door je borst vooruit te steken en je schouders recht te houden.

Pesten is helaas lastig op te lossen. Blijf onthouden dat het niet jouw schuld is! Kijk ook eens naar het programma: Project P: Stop het Pesten!, hierin worden jongeren geholpen die gepest worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.