Studeren op het strand

Tijdens mijn studie had ik de kans om een half jaar in het buitenland te studeren. Sinds de dag dat ik het vliegtuig instapte richting Australië ging er een wereld voor me open. Het waren hele leuke ervaringen maar ik ben natuurlijk ook in lastige situaties gekomen. Stel je eens voor; Een andere taal, een ander klimaat, verschillende culturen en ver weg van je veilige thuishaven.

Daar stond ik dan. Het voelde alsof ik weer opnieuw naar de basisschool ging. En nu? Waar moet ik heen. Angst, vrijheid en ontdekking zijn de 3 ‘most exiting’ gevoelens die bij mij opkomen bij het reizen. Ik moest toch echt aan veel nieuwe dingen wennen. Ik reed bijvoorbeeld met trillende beentjes voor het eerst aan de linkerkant van de weg. Om 6 uur was het al pikkedonker, zelfs in de zomer. Zweten in de winter was ik ook niet gewend. Maar dat duurde niet lang. Zonnebrilletje op en gaan! Heerlijk in de winter de zee in. Ik hoefde alleen maar uit te kijken voor haaien wanneer ik een duik zou nemen. No worries dus. Dit betekende dat ik de eerste 3 weken de zee niet in durfde. Mietje eerste klasse.

Maar ik ben nu sterker dan ooit. What doesn’t kill you

makes you stronger, zeg ik maar altijd. De reis naar Down Under heeft mij tot de persoon gemaakt die ik nu ben. Door in het diepe te springen ben ik mezelf vaak tegengekomen. Ik ging met veel verschillende mensen om waar ik normaal niet mee om zou gaan. Zo heb ik nieuwe gewoontes overgenomen, nieuwe culturen leren kennen en zijn mijn interesses veranderd. Na dit avontuur ben ik er achter gekomen dat ik wil leven in een internationale omgeving. Met overtuiging kan ik iedereen aanraden om een reis naar het buitenland te maken. Vooral als jou studie jou die kans geeft, kan ik alleen maar zeggen: Pakken wat je pakken kunt! Er is veel meer te zien dan alleen molens, weilanden en winterjassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.