Taggen, hoe moet dat eigenlijk?

Ouderwets

Ik moet wel toegeven dat ik, vergeleken met vroeger, nog maar weinig doe met social media. Snapchat heb ik nooit gebruikt, Twitter was niks voor mij en Instagram heb ik weer verwijderd. Ik scroll alleen nog bijna elke dag door Facebook. Een beetje ouderwets, ik weet het. Toch was Instagram ook echt een tijdje helemaal mijn ding. Leuk, al die foto’s kijken. Uiteindelijk ging het me een beetje te veel tijd kosten… Toen heb ik de app maar verwijderd.

Tags en comments

Over hoe je mensen hoort te taggen op Instagram en Facebook heb ik dan ook nooit wat meegekregen. Tot ik afgelopen week een artikel las waarin stond dat als je een selfie plaatst, je daarin je vrienden tagt. Het is bovendien heel belangrijk waar je iemand tagt. Je beste vrienden tag je in je ogen, je crush op je mond en minder belangrijke mensen in de hoeken van je foto. Ook voor reacties gelden regels. Je reageert met een ‘veilige’ emoticon als je nog niet zulke goede vrienden bent, zoals een bloemetje of een vlinder. Als je hele goede vrienden bent, dan reageer je bijvoorbeeld met ‘hou van jou’ en heel veel hartjes. En: hoe beter je bevriend bent, hoe meer reacties je hoort te geven op een foto.

Nettiquette

Dit soort ‘regels’ heten ook wel nettiquette. Etiquette, maar dan op het net. Ik dacht dat ik daar wel genoeg van af wist, maar niks blijkt minder waar. Hoe zit het met jou? Wat weet jij van nettiquette? Als je er meer over wilt weten, check dan de serie nettiquette. Hieronder zie je het eerste filmpje.

Hoe tag jij mensen in je selfies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.