Te ambitieus?

Als klein kind was ik altijd het meisje dat zat te dagdromen op school. Ik dagdroomde over van alles en nog wat. Een dromertje, noemden mensen mij vaak. Toen ik ouder begon te worden veranderde niet zo heel veel.

Dromen doe ik over alles wat ik op dit moment het liefst zou willen, maar ook in de toekomst. Laatst maakte ik bijvoorbeeld de opmerking dat ik later, als ik ooit dat geld zou krijgen, meteen een zwarte, grote BNW zou kopen.

Behalve dromers, kunnen er ook scepten in je omgeving zijn. Ze zeggen dan: ‘Maar daar ga je je brood toch nooit mee verdienen?’. Dit snap ik wel, want wat moet je zonder geld? Maar als je geen kansen neemt dan zal je ook nooit te weten komen wat je kan bereiken, vind ik. Als Beyonce het maar had geaccepteerd dat de kans toch te klein was om bekend zangeres te worden, was ze nu misschien wel secretaresse en had de wereld al haar geweldige skills nooit gekend.

Dromen voor later qua werk heb ik zeker. Het liefst wil ik iets doen met acteren, schrijven of tekenen. Ook ben ik geïnteresseerd in reizen, mensen, de Engelse taal en mode. Iets creatiefs, wil ik later doen. Waar ik mijn passie in kwijt kan. Natuurlijk is dit dan weer net een sector waar weinig (goedbetaalde) banen in zijn, maar ik weet van mezelf dat ik niet gelukkig word van iets wat niet bij me past, zoals elke dag op een kantoor zitten voor de rest van mijn leven.

Wat ik precies ga doen later, weet ik nog niet. Ik probeer alles zo breed mogelijk te houden, veel te proberen en hard te werken in de dingen waar ik beter in wil worden. We zien het wel. Het belangrijkste voor mij dat ik mezelf ontwikkel, veel leer en gelukkig ben. Of dat me nou de nieuwe Beyonce of die ene zwerver naast de Albert Heijn maakt.

Heb jij zelf ook stoute dromen over de toekomst? Zo ja, laat deze dan achter in de reacties!

Foto auto: farzanfarivar

Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.