Hollywood, here I come!

Ik werd vrijdagmiddag gebeld met de vraag of ik een keer figurant wou zijn. Televisie- en filmnerd die ik ben zei ik meteen ja! Geen idee voor welke film het was maar ik vond alles prima. Ik heb de hele verdere dag gefantaseerd over bekende acteurs, trailers met je eigen naam erop, uitgebreid buffet en make-up meisjes die je helemaal mooi maken.

Helaas viel ik al snel van deze roze wolk. Toen we bij het gebouw aankwamen was er nergens te zien waar de filmopnames waren. Er kwam gelukkig een man naar buiten die er meer vanaf wist. Eenmaal binnen vonden we als snel de productieassistent die ons naar een zaaltje bracht waar de figuranten mochten wachten. En je raad het al, ook dit viel enorm tegen. We zaten namelijk in een gebouw van de Universiteit Maastricht dus ik kon wachten in een collegezaal. Geen catering, geen make-up meisjes of knappe acteurs. Het enige wat we deden was wachten, samen met nog een paar andere figuranten. Toen kregen we ook nog eens te horen dat het was uitgelopen dus dat we nog langer moesten wachten. Verder mochten we de zaal niet verlaten omdat we zo de opnames zouden kunnen verstoren. Daar zaten we dan op onze vrije zaterdagmiddag, buiten scheen lekker de zon maar wij mochten nergens heen. Een voordeel was dat ik met twee vriendinnen was, dus we hebben wel wat zitten kletsen om de tijd te doden.

Na 3 uur kletsen ging het toch wel vervelen en we waren nog steeds niet aan de beurt. Er was ons verteld dat we voorbijgangers moesten spelen op straat. Maar ze waren nog steeds bezig met een totaal andere scene en het werd langzaam ook steeds donkerder. Toen was het opeens toch showtime! We mochten eindelijk onze acteerkunsten aan de wereld laten zien.

Omdat het allemaal was uitgelopen hadden ze een noodoplossing bedacht zodat we toch nog iets konden doen. We werden achter grote ramen neergezet en waren toeschouwers voor een schermwedstrijd. Mijn acteerdebuut bestaat dus uit stil zitten aan een tafel en kijken naar een paar kinderen die het schermen zijn. Nou daar zal ik vast een gouden kalf mee kunnen verdienen!

Ik ga alvast op zoek naar een jurk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.