Een avontuur op reis

Kilroy’s droomreis
De afgelopen weken heb ik het bericht wel 50 keer voorbij zien komen op Facebook. Een actie van Kilroy waar je jouw droomreis kan winnen. Er zijn miljoenen prachtige plekken op aarde, dus keuze genoeg. De vraag is alleen, wat ga je daar doen?

Zon, zee, strand
Afgelopen zomer maar ook in de herfstvakantie heb ik vele vakantiefoto’s van mijn Facebookvrienden voorbij zien komen. ‘’Even mijn bruine kleurtje behouden’’ of ‘’30 graden op het strand, genieten!’’ zijn statussen die ik maar al te vaak tegenkom. De meesten van mijn vrienden kiezen voor een zon zee en strand vakantie. Anderen gaan op pad langs alle bekende plekjes en plaatsjes. Vergeet niet de tientallen selfies bij de toren van Pisa of de ontelbare foto’s bij de Eifeltoren. Natuurlijk is het heel aantrekkelijk om naar deze bekende plekjes te gaan. Het is veilig en misschien op een bepaalde manier wel bekend gebied. Echt spannend is het echter niet, en naast een beetje rondhangen en luieren doe je vrij weinig. Ik vind die ‘standaard’ vakanties maar niks, dat kan ook heel anders.

Op avontuur
Je kunt ook op avontuur. Diep in de jungle zoeken naar oude ruïnes in een prachtig land zoals bijvoorbeeld Peru. De hoogste golven in Hawaï of Nieuw-Zeeland zien of lopen door de kleurrijkste bossen in China. Nieuwe gebieden ontdekken zonder al die drukte van toerisme. Genieten van je vrijheid en de rust om je heen, dat is pas reizen! Je blijft hierdoor ook lekker bezig. Overal wandelen en rijden. Ik hoop dan nog ergens een bergje met sneeuw te vinden om even op mijn snowboard te kunnen staan of ik probeer iets heel nieuws zoals surfen! Dat is voor mij toch wel echt een vinkje op de bucketlist. Als je het zo bekijkt maakt het maar weinig uit waar je heen gaat. Als je maar gaat doen wat jij leuk vindt.

Een goede voorbereiding is het halve werk
De kans dat je zo’n droomreis wint is natuurlijk best klein. Er zijn duizenden mensen die mee doen, dus reken maar uit. Ik ga gewoon sparen. De euro’s die ik over heb aan het einde van de maand dan toch maar op de spaarrekening. Beetje bij beetje groeit mijn reisbudget al. Hopelijk heb ik na mijn studie genoeg om een jaartje weg te kunnen. Ook al klinkt zo’n parelwit strand met een graadje of 30 niet slecht als ik nu uit het raam kijk, ik zou het voor geen goud willen ruilen met een witte berg of een heel ander avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.