Televisieverslaafd

Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik denk dat we allemaal een beetje televisieverslaafd zijn. Gemiddeld keken we per persoon in 2015 drie uur en tien minuten per dag televisie dat is zonder Uitzending gemist of andere manieren van terugkijken. Zelf draag je hier ook aan bij. Ik vind het van mezelf best stom, want er zijn zoveel nuttigere dingen die je op zo’n moment zou kunnen doen. Wanneer je thuiskomt ga je toch het liefst voor de tv zitten voor paar uur hersenloos vermaak.

The story continues…

Behalve tv kijken zijn er zoveel andere manieren waarop je je favoriete series kan volgen. Zo zijn de nieuwste aflevering van je favoriete serie te downloaden. Gisteren in Amerika op de buis, de volgende dag kijk je het thuis. Daarnaast heb je ook nog Uitzending gemist, Netflix, Kijk, Pathe Thuis, Appletv enz. Ook kun je je verslaving voeden door op IMDB te zoeken welke mensen een leuke serie hebben geschreven of geregisseerd. Vervolgens zie je of deze mensen nog meer hebben gemaakt en of je die programma’s ook leuk zou vinden. En dan is er nog Youtube, mocht het allemaal nog niet genoeg zijn.

Tv met testbeeldTrek die stekker uit je tv

Zo drastisch hoeft het nou ook weer niet, maar stiekem breng je zoveel uur voor de tv door. Mijn voornemen is ook steeds om minder tv te kijken, maar het lukt me niet. Op internet staan wel wat tips om minder tv te kijken, maar vaak kom je uit op het helemaal stoppen met tv kijken. Dat is ook geen succes, want jezelf iets volledig verbieden is heel erg moeilijk.

Het makkelijkst is om in plaats van tv kijken iets anders te gaan doen. Ik heb zelf wat dingen bedacht, zoals afspreken met vrienden, ga lekker sporten, lees een boek, ga kleuren, ruim je kamer op, maak een puzzel of ga een gezelschapsspelletje doen. Wat me opvalt is dat een aantal opties ook een stuk socialer zijn dan in je eentje voor de tv hangen. Dat is natuurlijk dubbel winst! Het moeilijkste is dat je jezelf moet overhalen dat het kan. Wanneer je bijvoorbeeld maar een half uurtje tijd hebt is het natuurlijk heel verleidelijk om even de tv aan te zetten.

Vind jij eigenlijk dat je te veel tv kijkt of valt het bij jou wel mee? Of ben je meer een gamer en zit je veel achter de computer? Als jij zou willen minderen, hoe zou jij dat aanpakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.