Texel is the place to be?

Waar gaan we dit jaar op vakantie?

Het duurt helaas nog wel even voor de vakantie voor de deur staat. Misschien ga je nog met je ouders op vakantie of ga je juist eindelijk zonder ouders. Deze zomer zijn Spanje en Italië populairdere vakantiebestemmingen te worden voor Nederlanders. Vakantiebestemmingen die wat verder weg liggen zoals Turkije en Griekenland minder populair te worden. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Volgens een onderzoeksbureau zou het kunnen liggen aan alle nare dingen die de laatste tijd gebeurd zijn in de wereld. Zo voelen we ons onveiliger en zijn we bang voor een aanslag. Daarom blijven we toch liever wat dichter bij huis.

Op vakantie in Nederland

Deze zomer zouden er meer mensen in eigen land op vakantie gaan dan vorig jaar. Ten opzichte van vorig jaar gaan vijf procent meer mensen in Nederland op vakantie. Niet alleen voor onszelf blijkt Nederland meer in trek, maar ook voor mensen uit andere landen blijkt Nederland populairder. Het zou weleens kunnen komen doordat de reisgids de Lonely Planet Texel in de top tien vakantiebestemmingen voor deze zomer heeft geplaatst.

De top tien bestaat uit:

  1. Peloponnesos, Griekenland
  2. Aarhus, Denemarken
  3. Venetië, Italië
  4. Dordogne, Frankrijk
  5. Lviv, Oekraïne
  6. Warwickshire, Engeland
  7. Extremadura, Spanje
  8. Oostkust Tenerife, Spanje
  9. Texel, Nederland
  10. Noord Dalmatië, Kroatië

Waarom Texel?

Bij Texel krijg ik nou niet meteen het idee dat het de ultieme vakantiebestemming is. Voor mijn gevoel lijkt het een beetje saai. Volgens de Lonely Planet is het een aanrader door de mooie natuur, maar ook om een aantal zomerfestivals. Ook de Ronde van Texel, grootste catamaranrace ter wereld, blijkt een van de grootste pluspunten. Er zijn ook een heleboel jongerencampings aanwezig dus voor een feestvakantie kun je naar Texel. Daarbij geeft de Lonely Planet aan dat je ernaartoe moet gaan voordat de rest van de wereld het ontdekt. Op Texel zelf zullen ze ontzettend blij zijn met deze vermelding, want dit gaat een heleboel toeristen trekken.

Heb jij je vakantie geboekt? Zo niet, zou je dan een keer naar Texel gaan?

Hier heb ik nog een leuke vlog over/op Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.