SPLASH! Nijmegen

Twee soorten mensen

Vandaag was ook ik aanwezig bij deze sensatie in Nijmegen. Er vielen me wel enkele dingen op. Wat vooral opviel was dat er twee soorten mensen aanwezig waren die van de glijbaan afgleden. Namelijk de groep mensen in een langere zwembroek en een T-shirt (de naar mijn mening wat slimmere groep, kom op het is 16 graden) en de groep die wat schaars gekleed in bikini rondhuppelt. Nog iets wat opviel was dat de groep die wat meer kleren aanhad meer plezier leek te hebben. Ze gingen zitten op hun zwemband en zetten zo hard mogelijk af. De andere bikini en blote borst groep (de mannen in blote borst niet de vrouwen) waren meer bezig met hoe ze eruitzagen. Ik hoorde zelfs een meisje voordat ze van de glijbaan afging zeggen: “OMG, zit mijn haar wel goed?” Dat OMG verzin ik nu maar ze had het net zo goed wel kunnen zeggen. Ik vraag me dan toch af waarom mensen het zo belangrijk vinden om zichzelf zo te showen.

Tips en tricks!

Blijkbaar is het vooral belangrijk dat je zwemband goed opgepompt is en dat je niet met je kont de glijbaan aanraakt. Raak je met je kont wel het plastic aan dan remt het je af en ga je langzamer. Dit is super jammer want je wilt zo hard mogelijk glijden!

Waar komt het eigenlijk vandaan?

De eerste grote cityslides werden door twee mannen in 2013 bedacht. Slide the City (de naam van het evenement) is een groot evenement dat in meer dan 200 steden verspreid over de wereld wordt georganiseerd. De hoofdattractie is dan ook de 300 meter lange waterglijbaan. Twee keer zo lang als onze glijbaan in Nijmegen.

Show die beach body! (not)

Wil je ook van deze waterslide af kom dan gezellig naar Nijmegen. Deze waterslide staat er nog t/m 29 mei. Je hebt dus drie dagen de tijd om alvast je ‘beach’ body te laten zien. Hieronder een filmpje ter impressie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.