The good and bad things for your skin

The bad things
Roken
Je hoort het niet vaak genoeg hoe slecht roken voor je gezondheid is, maar het is ook heel slecht voor je huid. Je huid gaat er valer uitzien. De nicotine in tabak zorgt ervoor dat je er ouder uit komt te zien in een negatieve manier, dus dat je veel meer rimpels krijgt. Bovendien zorgt roken er ook voor dat je haar en huid niet zoveel zuurstof binnen krijgt omdat er zuurstofcellen worden afgesloten. Genoeg redenen om te stoppen met roken, niet?
Je huid bruinen
De UV straling die op je huid gericht word kan zorgen voor voortijdige veroudering en het ergste geval huidkanker.
Puistjes uitknijpen
Een van de slechtste dingen die je kan doen. De puistjes worden er niet beter op en je huid ook niet. Door de puistjes uit te knijpen duw je de ontstoken smurrie,die nog in de puist zit, alleen maar dieper in je huid wat meestal als resultaat een litteken oplevert.
Te veel vitamine A
Je hoort dat het goed tegen acne is. Maar wat je niet hoort is dat te veel vitamine A de lever in gevaar kan brengen en zelfs ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het beste is om vitamine A uit voedsel te halen zoals spinazie.
The good things
Citroen
Voor een heldere zachtere huid moet je citroen gebruiken! Citroen is heel goed voor mee-eters en kan zelfs sproeten laten verdwijnen! Het enige wat je hoeft te doen is het citroensap over de plekken wrijven waar je last van hebt. Over 2 weken zul je meteen het resultaat kunnen zien.
Groene thee
In groene thee zitten heel veel voordelen voor de gezondheid, ook voor je huid. Door groene thee te drinken word je huid gladder en verminderd pukkels. Omdat de thee alle bacteriën en vetten doodt heb je minder kans op puistjes.
Noten
Vooral walnoten en almond noten zitten veel omega-3 vetten dat vocht in je huid brengt. In noten zitten ook arginine dat is een soort zuur dat vet helpt te verbranden.
Broccoli
Je kent het wel je ouders zeggen altijd: Je moet je broccoli opeten! Je zou dat dan ook moeten doen vooral als je een meisje bent ;). In broccoli zit vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de celwisseling verbeterd. Dit betekent dus dat als je broccoli eet je huid sneller word vernieuwd. Iedereen kan zien hoe fresh je eruit ziet!
Geschreven door maatschappelijk stagiaire Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.