Gelukkig Nieuwjaar!

Het Chinese nieuwe jaar is weer ingegaan! Precies op 23 januari ’12 Dit jaar is het drakenjaar. Een jaar vol geluk voor sommige dieren maar ook weer minder geluk voor andere dieren. Hieronder vind je een paar eigenschappen van de draak.

Algemeen
De draak is het symbool van geluk en teken van intense kracht. In het oosten wordt de draak beschouwd als een goddelijk dier en een leverancier van geluk. In het westen wordt de draak beschouwd als een kwaadaardig monster. Mensen die in het jaar van de draak worden geboren worden dus erg gerespecteerd. Mensen die in het jaar van de draak zijn geboren hebben bepaalde kenmerken:
-zelfverzekerd
-ondernemend
-flexibel
-moedig
-verwaand
-driftig
-onvoorziene
-grof
-hartstochtelijk
Baan en werk
Originaliteit is een van de beste eigenschappen van de draak. De draak is fantasierijk en staat open voor nieuwe dingen. Draken werken hard maar ze geven liever orders dan dat ze die ontvangen.
De perfect banen voor een draak zijn:
-advocaat
-architect
-manager
-politici
-campagnevoerder
-filosoof
Vrienden, vijanden en liefde
Draken zijn populaire mensen maar vanwege hun persoonlijkheid kunnen ze niet zo goed tegen de kritiek die mensen hebben. Want zelf staan ze erom bekent dat ze heel eerlijk zijn.
Doordat ze zo eerlijk zijn, zijn het niet echt de vrienden waar je kunt uithuilen. Maar zodra je de echte vriendschap van een draak hebt zal hij je niet laten vallen en nooit twijfelen aan jouw beslissingen.
De draak zou niet zo’n goeie partner zijn door z’n bazigheid en z’n korte lontje. Daarnaast haat hij het om gevraagd te worden voor advies.
De best vrienden van de draak zijn: rat en aap
De vijand van de draak is: hond
Beste partner voor de draak: rat
Geschreven door maatschappelijk stagiaire Sandy
Foto: L2F1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.