Treinleven

Is dat nieuws positief? Nee. Zodra de NS in het nieuws zit, kun je er eigenlijk vanuit gaan dat het iets negatiefs is. Vertragingen, of zoals afgelopen weken, de stakingen van de schoonmakers. Ze willen een betere cao en dat begrijp ik maar al te goed. Maar door deze stakingen waren wij, de reizigers, de afgelopen weken de dupe. De treinen waren erg smerig en een pretje om daarin te zitten was het zeker niet.

Maar toch, moet ik toegeven, houd ik wel van een ritje met de trein. Een ritje met de trein zie ik namelijk als een dagje uit. Niet om de smerige treinen te bewonderen, maar om de mensen die erin zitten. Een zingende man met blote voeten, een lieve slapende oma of een heerlijke ruzie tussen een stelletje. Misschien is het een klein beetje leedvermaak, maar ik kan er uren naar kijken en luisteren.

Mensen bespreken letterlijk álles in de trein en kennen geen schaamte. Van relatieproblemen tot zweetvoeten, elk onderwerp komt aanbod. Binnen een half uur wist ik dat de dames van rond de vijftig tegenover mij het beide niet meer zo leuk hebben met hun man. Wacht even, zijn dit soort dingen niet privé? Arme mannen.. Maar dan ga ik nadenken, wat heb ik allemaal wel niet besproken in de trein? Ik heb het volgens mij vaak genoeg gehad over leuke jongens die we zelfs in de trein hebben gespot. Volgens mij vergeten wij allemaal de mensen om ons heen die stuk voor stuk lekker aan het meegenieten zijn.

Het treinleven kan ook gevaarlijk zijn. Zo opende laatst de vrouw naast mij haar ING bankierenapp. Mijn ogen vielen er (stiekem) op en zo zag ik dat deze vrouw rond de €11.000 op haar bankrekening had staan. Nou ben ik geen boef, maar wat als de verkeerde persoon naast haar zat? Uitkijken dus met wat we allemaal vertellen of openen op ons mobiel.

Volgens mij ben ik echt niet de enige die constant mee zit te luisteren of zelfs mee zit te lezen zonder enige schaamte. Of wel? Maak jij nou een keer wat grappigs mee? Dan kun je via Twitter met #treinleven laten weten wat jij hebt meegemaakt. Misschien belandt jouw Tweet wel in de krant!

Foto: tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.